Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou
Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...
Kapustové srdiečka
Každý rok na Silvestra niečo upečiem, väčšinou slané a potom to nosím rodine a priateľom ako...
Slovenský kapustový posúch
Kyslú kapustu najemno posekáme, pridáme soľ, vajce, múku a vymiesime. Múky pridávame toľko,...
Celozrnné žemličky s vlašskými orechami
Robim ich k roznym šalátom, su vyborne ako priloha k syrom- ci oblozenym misiam, aj...
Vyprážaná plnená pečená kapia
. . . Zavarala som a konecne som vyskusala tieto super plnene vyprazane kapie...
Taliansky slaný koláč Vastedda cu sammucu
Vastedda cu sammucu je sicílsky slaný koláč s bazovými kvetmi.
Dvojfarebné tyčinky
Hľadala som niečo nové slané pečivo a natrafila som na tieto tyčinky. /Maminčine recepty-slané pečivo/.
Tartine so zelenými fazuľkami a s kyslou smotanou
Slaný tart, vhodný ako brunch, ľahký obed, či večera... Zasýti a poteší chute,...
Celozrnné paličky s chia a ľanovými semienkami
zdravé chrumkáče-:) tak by som nazvala moje dnešné experimentovanie! Použila som tri druhy celozrnných múk. Najviac...
Sádlové houstičky
Mouku smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do něho vsypeme droždí, posypeme špetkou cukru...
Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Pridáme...
Rýchle krehké pagáčiky
Vytápala som kopec slaniny z mangalice. Keď som už masťou zaplnila desaťlitrovú nádobu s vekom, ...
Bezlepkové zemiakové placky s kyslou kapustou
Koľkí z vás práve premýšľajú nad tým, čo zas dnes navariť? Tak už nemusíte premýšľať, máme pre vás šikovný recept na jedno obľúbené jedlo....
Kysnutý osúch na taliansky spôsob
Z mlieka, cukru, soli a droždia urobíme kvások, pridáme vajce, múku a vypracujeme...
Jarné slimáky
Nerada na oslavy chodím na prázdno, tak som pripavila klasické slimáky, ktoré sú vždy veľmi...
Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo
Ide o pomerne jednoduché, rýchle a veľmi chutné predjedlo, výborné aj ako letné pohostenie, ...
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené...
Ako naplniť brokolicu :-)
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava,...
Misa pre inšpiráciu
Poznáte to - ohlási sa návšteva, čo na rýchlo pripraviť? Nič jednoduchšie ako obložená misa...
Hríbový koláč
Tohtoročná sezóna prináša bohatú nádielku hríbov, tak skúšam na rôzne spôsoby, tu je jeden tip...
Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...
Avokádo plnené kuracím šalátom s broskyňou
Robila som ako jednu zo silvestrovských chuťoviek:)
Tvarôžkový šalát
Recept pre tých, ktorí majú radi tvarôžky v akejkoľvek podobe. Mne veľmi chutil.
Tvarohová nátierka so žeruchou
Na tvarohové nátierky ma naučila mamina, robieva ich od dávna. Jemný tvaroh sa tak stal...
Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, ...
Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...
Zázvorovo-rebarborové čatní
Sezóna rebarbory práve začína. Rebarobora je úžasná na koláče, kompóty, výborne sa však hodí...