
Indická vejce
Recept mám dlouhé roky z jedné indické kuchařky. Vejce jsou vynikající, příprava jednoduchá, kari...

Grilovaná špargľa s omáčkou z vareného žĺtka
Špargľu umyjeme, osušíme a odlomíme dolné zdrevnatené časti stonky. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme...

Nakladaný syr s bielou plesňou
... iba som videl , no nemal som možnosť ochutnať a tak som...

Huspeninová saláma pre štíhlu líniu
Huspenina sa pripravuje na nmoho iných spôsobov. toto je jeden spôsob ako si ju ja...

Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...

Pikantné tortily
Komerčný recept<br /> Tortilu naplňte kuracím mäsom, kukuricou a paradajkami a vychutnávajte si skvelé pikantné jedlo.

Bramborový salát se slanečky
Bramborový salát se slanečky býval pokrm chudých lidí. Dnes už to neplatí, protože slanečci jsou...

Slovenský hot dog
Rýchla a chutná chuťovka. Americký plnený rožok na slovenský spôsob, no nebojím sa povedať, že...

Slaný posúch s paradajkami
Na večeru som pripravila tento chutný posúch, miesto večere: "chlieb s niečím... " ako 2v1...

Cuketové mafiny s prekvapením
Je veľa spôsobov, ako chutne pripraviť cuketu. Keďže patrí v zelenine medzi moje favoritky, ...

Pečené cukinové rolky s prosciuttom
Jednoduché predjedlo s dochrumkava upečeným prosciuttom a roztečeným parmezánom.

Treskokoláč
Nechala som sa inšpirovať českým časopisom Kuchyně, ale samozrejme som si ho nakoniec spravila podľa seba...

Špenátové knedličky pod syrovou perinou
Jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo. Špenát v záhradke dozrel a dozrel čas aj na prípravu...

Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....

Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...

Pagáčiky k vínu
Tento recept mám tiež už veľmi dávno a pochádza z časopisu Život. Niekedy sa vraj naše...

Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne
Recept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené...

Avokádo s krevetami
Kedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho...

Nátierka z choriza
Rýchla nátierka zo štyroch ingrediencií dodá energiu malým aj veľkým. Môžete ju ponúknuť návšteve a je...

Krevety vhodné na oslavu
Odchadzam pracovne na niekolko dni na sever a tak sme si pripravili Valentina uz v sobotu...

Sádlové houstičky
Mouku smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do něho vsypeme droždí, posypeme špetkou cukru...

Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.

Slané pečivo s medvedím cesnakom
Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Do väčšej misky nasypeme múku, soľ...

Skvelá pizza
táto pizza je veľmi jednoduchá na prípravu a robím ju často lebo každému moc chutí

Bezlepkové trojhranky s medvedím cesnakom
Pripravíme kvások zo 150 ml mlieka, droždia a cukru, ktorý necháme 10 minút vzísť.

Žlutá cukína plněná máslovým celerem
Mám ráda celer a tak jsem jím jednou vycpala středy cukety žluté , je to výborné....

Chipsy
Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji...

Minútka z hydiny a špenátu
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie), opečieme,...