Špenátové palacinky so syrovou plnkou fotorecept
Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 5. mája 2017
z Pekárne Harmónia v Modre, 5. mája 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Do preosiatej múky v miske pridáme sódu bikarbónu, soľ, korenie a vajíčko. Namixujeme 300 ml čerstvého špenátu, ktorý primiešame do múky. Dochutíme koreninami.
-
2
Zmes necháme postáť asi 10 minút a znovu premiešame. Palacinky pečieme na rozpálenej panvici. Hotové palacinky plníme syrom.
-
3
Bezlepkové palacinky sú skvelou príležitosťou na variácie plniek. V slaných sa dobre uplatní aj svieža zelenina, kuracie mäso a v sladkých si svoje miesto nájde ovocie.
Diskusia k receptu