Pizzovníky

baska23 - bez fotkybaska23, 24. marca 2013

Tento recept je nalepší aký som doteraz vyskúšala. Je rýchly a zachutí každému :) Pizzovníky môžete vytvarovať podla fantázie :) Dobrú chuť!

45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 kocka
0,3 l
1 PL
2 ČL
1 dcl
1 ks (na potretie)
Plnka:
50 g
2 ČL
2 ČL
2 PL
Náplň:
20 dkg
1 ks
 nemusia byť
 na strúhanie




Postup

  1. 1

    Z droždia a vody spravíme kvasok(necháme postáť cca 5min.). Hladkú múku, cukor, soľ a olej zmiešame, Pridáme kvasok a vymiesime cesto(miesime dovtedy aby sa nám odlepovalo od ruky, varechy). Cesto necháme vykysnúť asi hodinu.

  2. 2

    Kým nám cesto kysne spravíme si plnku. Mäkké maslo, červenú papriku, pizza korenie a kečup poriadne vymiešame. Podľa chuti môžeme pridať aj štipľavú papriku.

  3. 3

    Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 časti a vaľkáme do tvaru obdĺžnika na tenko(cca 1,5-2 cm). Cesto potrieme pripravenou plnkou, asi 1cm od okrajov ukladáme šunku, kukuricu,šampióny a nakoniec postrúhame syr a zrolujeme. Stočené cesto režeme na kolieska- šikmo!! Poukladáme na plech vystretý papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme cca 25min.

Diskusia k receptu

anajka
Práve som ich dorobila a hneď som aj ochutnala !!!! Sú výborné a krásne držia pohromade a nerozpadávajú sa !!! Ďakujem za recept.
baska23
aroooo je to na každom čo pridá ;)
anajka ano musim suhlasiť je to najlepší recept na pizzovníky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia