Tento recept je nalepší aký som doteraz vyskúšala. Je rýchly a zachutí každému :) Pizzovníky môžete vytvarovať podla fantázie :) Dobrú chuť!
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 kocka |
|
| 0,3 l |
|
| 1 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 dcl |
|
| 1 ks (na potretie) |
|
| Plnka: | |
| 50 g |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 2 PL |
|
| Náplň: | |
| 20 dkg |
|
| 1 ks |
|
| nemusia byť |
|
| na strúhanie |
|
Postup
-
1
Z droždia a vody spravíme kvasok(necháme postáť cca 5min.). Hladkú múku, cukor, soľ a olej zmiešame, Pridáme kvasok a vymiesime cesto(miesime dovtedy aby sa nám odlepovalo od ruky, varechy). Cesto necháme vykysnúť asi hodinu.
- 2
Kým nám cesto kysne spravíme si plnku. Mäkké maslo, červenú papriku, pizza korenie a kečup poriadne vymiešame. Podľa chuti môžeme pridať aj štipľavú papriku.
- 3
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 časti a vaľkáme do tvaru obdĺžnika na tenko(cca 1,5-2 cm). Cesto potrieme pripravenou plnkou, asi 1cm od okrajov ukladáme šunku, kukuricu,šampióny a nakoniec postrúhame syr a zrolujeme. Stočené cesto režeme na kolieska- šikmo!! Poukladáme na plech vystretý papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme cca 25min.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








anajka ano musim suhlasiť je to najlepší recept na pizzovníky :)