Pagáčiky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 29. júna 2011
Pagáčiky (fotorecept)
Foto: ancicka

Výborné jednohubky..Veľmi chutné k vínu.

60
porcií
15-20 minút
príprava
10-12 minút
na 160-170 °C

Suroviny

300 g
150 g
1 čl
1 kelinok 200 g
1 ks
od oka
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske som zmiesila masť,múku,smotanu a soľ.

    Pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po spojení surovín som dala na pomúčenú dosku a ešte som cesto dobré vypracovala asi z 5 dkg múky.Potom cesto zabalím a dám do chladničky na 24 hod. do chladničky.Nič sa nestane ked bude odpočívať aj viac.

    Pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto som rozvaľkala na pol cm. a povykrájala kolieska.Poukladala som na plech a potrela žltkom.

    Pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kolieska cesta som vykrajovala s najväčším kolieskom a platkový syr najmenším.

    Pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kolieska syra som pokladla na pomastené koliesko a posypala semiačkami.Dám upiecť.

    Pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pekne upečené.

    Pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť!

    Pagáčiky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jakr59
...a je to aj rýchlovka.....tiež ukladám....
marienka44
@Ancicka ,vydarili sa Ti. Su pekne listkovane, aj ked si nedala kvasnice. Bez vajca, bez kvasnic a su na pohlad uzasne.
aroooo
tie vyzerajú prekrásne a určite aj chutia, ukladám
babkamt
Pagáčiky sa mi páčia,ukladám,vyskúšam.Receptov na dobré pagáče sa vždy zídu.
mamatata2
Ja žasnem, Ty kandiduješ na Varecháčku roka, všetky Tvoje recepty @Ancicka sú krásne a chutné. Prijmi môj obdiv.
mariaklara
@ancicka , ty mi robíš chute, pregĺgam naprázdno. Ešte mi prosím povedz, keď ich urobím v sobotu budú také chutné v nedeľu? Lebo v nedeľu máme púť a nestihnem to v nedeľu urobiť. Už je receptík uložený.
evanaaa
Aj ja som rada pagáčikom bez kysnutia, aj to je výhoda, že sa cesto robí dopredu. A ako dlho môže byť v chladničke? Dalo by sa aj zamraziť?
evanaaa
Zabudla som pochváliť, ale to je jasné už keď sa podívam na ne na obrázku, ako krásne vypadajú tam netreba chvály.
ancicka
Dakujem vám za milé komentáre.@mariaklara ,kľudne ich môžeš urobiť aj v sobotu,ale pre istotu z väčšej dávky.Zjednej je tak na dva plechy.Mne ešte teplé jeden plech zjedli hned pod rakami.Sú veľmi chutné!.
valeri
aj ja si ich ukladám, len sa Ťa chcem spýtať : keď nemám domácu bravčovú masť, nemôžem tam dať maslo?
ancicka
@valeri ,maslo nie,ale môžeš dať namiesto bravčovej masti 1 ceru.budú také isté.
kata50
Ako vždy - perfektné. Ukladám si=urobím:-))
ludka10
...su krasne a urcite aj chutne. Urobim ich a recept si ukladam.
Prepacte za diakrit., som v Kanade, opatrujem vnucata, vyvaram a vypekam nase slovenske dobroty, samozrejme aj z receptov na nasej Vareche.
ancicka
Dakujem vám ,ste veľmi milé.Urite vyskúšajte ,budete spokojné.
mariaklara
@ancicka , v sobotu som ich robila, boli výborné, len ja som ich nemala také " lístkované ", ako píše @marienka44. Neviem, či som to robila zle. Ale aj tak mali úspech, ja som si myslela, že tá syrová ružička na vrchu zostane, tá sa roztopila, tak, že sa môže vykrojiť len kolieskom.Vďaka za chutný rcp. P.S. Mám nafotené niečo podobné, keď budem mať viac času dám to na Varechu.
mariaklara
@ancicka , v sobotu som ich robila, boli výborné, len ja som ich nemala také " lístkované ", ako píše @marienka44. Neviem, či som to robila zle. Ale aj tak mali úspech, ja som si myslela, že tá syrová ružička na vrchu zostane, tá sa roztopila, tak, že sa môže vykrojiť len kolieskom.Vďaka za chutný rcp. P.S. Mám nafotené niečo podobné, keď budem mať viac času dám to na Varechu.
mariaklara
@ancicka , prepáč, medzi tým mi zvonil mobil, dlho to spracovávalo a ja som dvakrát klikla, ak sa to dá vymaž to, aj toto. Pá.
ancicka
@mariaklara ,ja som to cesto zahnietla tak ako na rezance a dala do chladničky,neprekladala som.A čo sa týra syra ,tak asi bol iný,človek nevie na aký natrafí.
evkalibka
ancicka, práve som dopiekla pagáčiky presne podľa tvojho receptu, ale naozaj mi z toho vznikli pagáčiky so syrom, ťažké, vôbec sa mi nelístkovali. Kde som urobila chybu ? Však sa to na 170 st. nešlo upiecť. A to mali byť na zajtrajšie promócie.
ancicka
@evkalibka ,no ja ozaj neviem ale ja ked ich robím tak ich neprekládam ,iba ba vypracujem cesto ako na rezance"polotuhé"(ved je to aj na obrázku č 2 vidieť) a nechám 24 h stáť v chladničke,aj dlhšie.Teplota rúry ,-to by som brala iba orientačne,lebo každá rúra pečie ináč.Mne už pri výžšich teplotách páli.Tu listkovatosť tam robí kyslé mlieko.Neviem tak cez net povadať kde si urobila chybu.Prepáč!
evkalibka
Nemusiš sa ospravedlňovať, to som nechcela, oni na oko vyzerali úzašne, len boli také husté, asi to bude tou rúrou, dávno vravím mužovi, že mi asi slabo pečie tak som to neodhadla. Ešte raz ich skúsim, potom sa ti ozvem.
lusiii
Pagaciky som fobila podla receptu, len cesto sa chladilo len hodinku. Precovalo sa mi s nim dobre, pripominalo mi hustotou kysnute. piekla som v plynovej rure pekne sa mi vylistkovali a ameli velky uspech. Dakujem za recept :)
ancicka
@lusiii ,dobré,že si dala vedieť!Stačí aj ked sa chladia menej.
Teši ma ,že mali úspech,že chutili!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha