Foto: ancicka
Výborné jednohubky..Veľmi chutné k vínu.
60
porcií
porcií
15-20 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Postup
-
1
V miske som zmiesila masť,múku,smotanu a soľ.
-
2
Po spojení surovín som dala na pomúčenú dosku a ešte som cesto dobré vypracovala asi z 5 dkg múky.Potom cesto zabalím a dám do chladničky na 24 hod. do chladničky.Nič sa nestane ked bude odpočívať aj viac.
-
3
Potom cesto som rozvaľkala na pol cm. a povykrájala kolieska.Poukladala som na plech a potrela žltkom.
-
4
Kolieska cesta som vykrajovala s najväčším kolieskom a platkový syr najmenším.
-
5
Kolieska syra som pokladla na pomastené koliesko a posypala semiačkami.Dám upiecť.
-
6
Pekne upečené.
-
7
Dobrú chuť!
@evanaaa ,cesto nechám 24 h.a môže aj viac,je to aj rcp.Ešte som nemrazila,pretože netreba,lebo nieje s tým robota.Je to 5 minútovka.
@marienka44 ,Je to výhoda u takýchto pagačov,ale droždie nahrádza kyslé mlieko.Tieto sú podobné, varecha.pravda.sk/recepty/rozky-s-lekvarom-na-baldovskej-...
Prepacte za diakrit., som v Kanade, opatrujem vnucata, vyvaram a vypekam nase slovenske dobroty, samozrejme aj z receptov na nasej Vareche.
Teši ma ,že mali úspech,že chutili!