Veľkonočná hrudka

redakcia - fotkaredakcia, 25. februára 2010

Suroviny

1 l
10 ks
70 g
250 g




Postup

  1. 1

    V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ, mleté nové a čierne korenie. Uvedieme do varu a stále miešame. Keď sa vajcia v mlieku vyzrážajú, odstavíme ich a precedíme cez gázu, ktorú potom zviažeme a necháme voľne odkvapkať.

  2. 2

    Hotovú vychladnutú hrudku úhľadne pokrájame, ozdobíme šľahačkou, do ktorej vmiešame postrúhaný chren. Podávame s pečivom.

Diskusia k receptu

Vymazať
jezibabka1
a máme tu veľkú noc, ja do tejto hrudky pridávam ešte petržlenovú vňať, nadrobno pokrájanú kápiu a vegetu, takže je to pestrejšie
Vymazať
cinkla
Ano, poznam tiez., my sme to volali Velkonocna zlta hrudka.Prijemna spomienka.
Vymazať
stefanus191
...robili sme doma podobnu, a ked boli deti male, tak ziadna gaza, cez plienku sme to robili...( samozrejme vypranu, aj tak sa da...)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia