Slané muffiny so syrom a s olivami bez lepku
Foto: novalim
Je tu leto a recept na slané muffiny s olivami a so syrom sa vám určite zíde. Je to super praktické piknikové jedlo, ktoré Zobraziť celý popisJe tu leto a recept na slané muffiny s olivami a so syrom sa vám určite zíde. Je to super praktické piknikové jedlo, ktoré si zabalíte do
krabičky a môžete sa vybrať na výlet. A keď prejdete kus cesty a zažiada sa vám trochu sa posilniť, ako keby ste našli. Vyskúšajte
náš recept, ktorý chutí malým aj veľkým.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
125 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL (napr. na pizzu) |
|
60 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 PL (+ na potretie) |
|
1 strúčik |
|
70 g vykôstkované |
|
50 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Táto dávka vystačí na 6 muffinov. Ak máte formu na 12 muffiniek, odporúčame zdvojnásobiť dávku jednotlivých surovín. Vo väčšej mise zmiešame bezlepkovú múku, kypriaci prášok, soľ, korenie a sušené bylinky. V druhej miske metličkou zmiešame mlieko, jogurt, vajce, olej a prelisovaný cesnak.
- 2
Tekutú zmes prilejeme k suchej a spolu jemne premiešame. Pridáme na kolieska nakrájané olivy (časť z nich si odložíme na zdobenie muffinov), nastrúhaný čedar a nadrobenú fetu.
- 3
Do formy na muffiny dáme papierové košíčky a do nich porozdeľujeme cesto. Ozdobíme zvyšnými olivami a dáme piecť do rúry na 200 °C na približne 20-25 minút. Muffiny sú hotové, keď do stredu zapichnutá špajľa vyjde suchá. Ak chceme mať muffiny obzvlášť zlatavé, 2-3 minúty pred dopečením ich potrieme olivovým olejom. Po upečení necháme vychladnúť.
Tiež slané muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu