Kysnuté zemiakové pagáče

tetrisss - fotkatetrisss, 19. februára 2011

Sú veľmi chutné, chrumkavé a zároveň mäkké, dajú sa aj naplniť syrovou náplňou pri slávnostných príležitostiach.

10
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

9O dkg
1 ks
1 lyžica
4 ks stredné, uvarené prelisované
1 dcl
1/2 litra
2 kocky
1 malá lyžička
1 Ks
1 ks, na potretie




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások a necháme ho vykysnúť.

  2. 2

    Múku preosejeme do misy, pridáme soľ,potom pretlačené studené zemiaky, žĺtok, olej a kvások a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, na 2/3 nastrúhame na hrubom strúhadle Ceru /iný tuk nepoužívame !/, preložíme ako lístkové cesto a necháme 1/2 hod stáť, zase rozvaľkáme a zložíme. Toto spravíme 3x.

  4. 4

    Rozvaľkané cesto povykrajujeme kolieskom, zvyšky stlačíme do tvaru koliesok tiež, tieto sú najlepšie, poukladáme na plech,potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom, alebo inými semienkami /napr.tekvicovými/, dáme do vyhriatej rúry a upečieme do červena. Tuk cez pečenie trochu vytečie, ale potom vsiakne naspäť.

Diskusia k receptu

marienka44
@Tetriss ,neviem, kedy pridat varene a pretlacene zemiaky. Este do cesta alebo spolu s Cerou? Dakujem za upresnenie, vyskusam a ukladam do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia