Foto: sonulienka
Určite všetci poznáte reláciu "Tajomstvo mojej kuchyne", ktorú uvádza pani Kamila Magálová a práve ona piekla točený chlebík čo ma recept veľmi zaujal. Ja som Zobraziť celý popisUrčite všetci poznáte reláciu "Tajomstvo mojej kuchyne", ktorú uvádza pani Kamila Magálová a práve ona piekla točený chlebík čo ma recept veľmi zaujal. Ja som ale nepiekla chlieb ale som upiekla buchtičky a tu je recept.
porcií
príprava
na 170-175 °C
Postup
-
1
Múku si preosejeme pridáme soľ,cukor a sušené droždie dobre rozmiešame. Nakrájame si na drobno prerastenú slaninu a dáme si ju popražiť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a tiež popražíme do sklovita. Nakrájame si sušené paradajky a olivy. Do rozmiešanej múky pomaličky pridávame vlažnú vodu - cesto musí byť hustejšie potom pridáme nakrájané sušené paradajky, olivy a na koniec praženú slaninu s cibuľou. Všetko dobre vymiesime a dáme na 35 minút kysnúť. Keď bolo cesto vykysnuté som začala vykrajovať kolieska. A tu ak nechcete buchtičky môžete cesto vyformovať na chlebík trochu ho zatočiť a dať piecť do rúry na 40 -45 minút. Asi 10 minút pred dopečením ho potrite vodou a dajte dopiecť.
-
2
Ja som ale vykrajovala takéto buchtičky.
-
3
Dala som ich na plech a potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť asi na 30 minút do rúry na 170 stupňov. Mám teplovzdušnú rúru tak si musíte každá sledovať svoju rúru viete ako Vám pečie.
-
4
Upečené. Vyšlo mi 58 kusov.
-
5
No a piekla som aj makovú tortu ktorú piekla pani Jasmína v recepte na bohatstvo už som sa ju dávno zberala upiecť a teraz som mala príležitosť manžel mal narodeniny a on má rád makové tak som mu ju upiekla a tu je.Ja som dala na vrch bielu čokoládu a ešte som dala tmavé čokoládové hobliny bola výborná.
-
6
A ešte som mala tvaroh smotanový tak som urobila koláč troj čoko čo som už sem pridala ale vtedy som mala hrudkový tvaroh a nie smotanový tak nebol taký ako mal byť. Teraz sa mi podaril a bol aj výborný.
-
7
Tak toto sú moje víkendové diela. Ak Vás niečo zaujalo budem rada. Prajem pekný deň.
mňa najviac zaujala tvoja šikovnosť..pracovitosť..a láska k blížnym-ktorým kvôli a chuti si hostinu robila...:-)
želám nadalej veľa elánu..nápadov a chutných výsledkov..
a samozrejme - vdačnosť blízkych..:-)
Ak ešte niečo by ste potrebovali kľudne napíšte.