Figy s dvomi druhmi syra, sušenou šunkou, medom a tymianom
Foto: siuuu
Moja absolútna letná srdcovka... jednoducho nebíčko v ústach.
príprava
Postup
-
1
Figy umyjeme, osušíme, odkrojíme stopky a navrchu narežeme do kríža - asi do dvoch tretín výšky figy - figy opatrne roztvoríme. Do každej figy dáme trocha čerstvého kozieho syra (používam koziu Lučinu, ktorá je jemná, a nemá výraznú vôňu, ktorú mnohí nemajú radi) a kúsky rozdrobenej Nivy. Dekorovala som kúskom sušenej šunky a čerstvým tymianom.
- 2
Figy som posadila do lôžka zo sušenej šunky, všetko som zľahka pokvapkala medom a posypala čerstvým tymianom. Mne najviac takto pripravené figy chutia s nasucho opečenými plátkami bagetky alebo chlebíka, ale dobrou voľbou bude aj čerstvá chrumkavá bageta alebo čerstvý chlieb.
Tiež figy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj ja používam figy do šalátov a so syrom, ale väčšinou jemným, kombinácia s Nivou by sa mi zdala moc silnej chuti… ale jeden nikdy nevie, pokiaľ neochutná. Hneď ako dostanem dobré figy, jednu si dám s Nivou a uvidím…
Pani na trhu, kde chodím na najlepšie figy, mi zrovna tento týždeň ukazovala fotku figovníkov v sadoch. Už sú veľké, ale zelené a tvrdé. Neviem sa dočkať.
Áno, je to dosť výrazný kontrast chutí - sladkej chutí fíg a slanej chuti syra Niva - ale tieto chute sa výborne dopĺňajú, spolu s medom a tymianom ;-)