Šošovicová torta s fazuľovými strukmi
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 12. novembra 2015
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 12. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 210 °C
na 210 °C
Postup
-
1
Najskôr uvaríme červenú šošovicu domäkka, precedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Tortovú formu vymastíme maslom, vajíčka izbovej teploty vyšľaháme na hustú penu, pomaly vmiešame múku a šošovicu, dáme do formy a pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 20 minút.
- 3
Paradajky, cesnak a bazalku rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Nalejeme na korpus.
- 4
Na olivovom oleji restujeme cibuľu dozlatista, pridáme fazuľové struky, podľa potreby osolíme a okoreníme, zmes rozložíme na korpus, posypeme syrom a zapečieme pri 210°C asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len vajíčka+šošovica+4PL múky...
@marianne
prosím-upeč to dľa receptu a rozptýľ moje pochybnosti..:-)