Špenátovo-bryndzové taštičky so slaninou
Šuhajíci pri panvici, 1. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V suchej panvici na miernom plameni „zatiahneme“ špenát, ktorý potom vymixujeme s bryndzou.
- 2
Slaninu nakrájame na malé kocky a začneme na sucho restovať, kým nepustí trocha tuku. Po chvíli pridáme najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujeme do sklovita. Pridáme do vymixovanej bryndze so špenátom a dobre premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Vyvaľkaný plát lístkového cesta (použijeme kupované) rozprestrieme, okraje plátu odrežeme - použijeme ich neskôr. Plátu potom nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky. Do stredu každého dáme cca polievkovú lyžicu bryndzovej zmesi, kraje cesta potrieme vodou a na plnku môžeme dať ešte kúsky slaniny.
- 4
Vyrezanými zvyškami okrajov cesta oblepíme koláče po obvode. To zaručí, že boky pekne vyrastú a bryndzová zmes nevytečie.
- 5
Cesto potrieme vaječným žĺtkom a pečieme pri 200 °C cca 20–25 minút.
Tiež Špenátový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu