Foto: galka01
Takýto zaujímavý recept som získala od môjho bratranca, ktorý nám ho pripravil na Valentínske posedenie. Zaujímavá chuť...
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
|
|
1 ks |
|
1 ks čerstvé celé |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
100 g |
|
250 g |
|
|
|
500 g |
|
130 g alebo iný plesnivý syr |
|
100 g |
|
biela časť |
|
1 hrsť |
|
1 ČL |
|
na potretie plechu |
|
Postup
-
1
Z múky, kypriaceho prášku, vajca, soli, oleja, syra a kyslej smotany vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľku odpočívať pri izbovej teplote. Cesto rozgúľame, položíme na pečiaci papier, ktorý sme potreli olejom. Začneme vrstviť plnku. Najskôr nasekané vlašské orechy, na malé plátky olúpané a krájané jablká, pór, eidam, niva a jemne posypať mletým čiernym korením. Upečieme pri teplote 180 do zlata. Po vychladnutí zjesť. Namiesto póru môže ísť aj cibuľa pokrájaná na kolieska.
Diskusia k receptu