Syrovo jablkové trojuholníky

galka01 - fotkagalka01, 17. februára 2014
Syrovo jablkové trojuholníky
Foto: galka01

Takýto zaujímavý recept som získala od môjho bratranca, ktorý nám ho pripravil na Valentínske posedenie. Zaujímavá chuť...

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks čerstvé celé
1 ČL
2 PL
4 PL
100 g
250 g
500 g
130 g alebo iný plesnivý syr
100 g
 biela časť
1 hrsť
1 ČL
 na potretie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, kypriaceho prášku, vajca, soli, oleja, syra a kyslej smotany vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľku odpočívať pri izbovej teplote. Cesto rozgúľame, položíme na pečiaci papier, ktorý sme potreli olejom. Začneme vrstviť plnku. Najskôr nasekané vlašské orechy, na malé plátky olúpané a krájané jablká, pór, eidam, niva a jemne posypať mletým čiernym korením. Upečieme pri teplote 180 do zlata. Po vychladnutí zjesť. Namiesto póru môže ísť aj cibuľa pokrájaná na kolieska.

    Syrovo jablkové trojuholníky - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

elixir
Určite to chutí výborne... tiež niekedy skúsim
patizon369
vyskúšajte je to vynikajúce, jablká sa v tom úplne strácajú - pridávajú tam hlavne šťavnatosť koláča