Torta s feniklom a kozím syrom
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 29. februára 2016

Foto: Robert Hüttner
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak, aby som z nej dostal všetok jej skrytý potenciál. Potom sa právom stane kráľovnou taniera...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
250 g |
|
125 g |
|
4 PL |
|
na vymazanie formy |
|
250 g |
|
100 g |
|
15 ks |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do múky vmiešame zmäknuté maslo, potom postupne pridávame po lyžičkách studenú vodu, pokiaľ nie je cesto vláčne. Potom cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odležať do chladničky na 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme na 3–4 mm hrúbku a vložíme ho do vymastenej formy. Papier na pečenie pokrčíme, potom ho vložíme do formy a nasypeme doň fazuľu (hrach, ryžu...), aby bolo cesto dostatočne zaťažené.
- 2
Rúru rozohrejeme na 190°C a cesto v nej necháme predpiecť asi 10 minút. Na panvici na olivovom oleji urestujeme nakrájaný fenikel, dochutíme ho soľou a korením. Potom fenikel rozložíme na cesto.
- 3
Vajíčka vyšľaháme spolu so smotanou, dochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom. Vajcia nalejeme na fenikel a dáme do rúry piecť pri 190°C 25 minút. Po dvadsiatich minútach položíme na vrch koláča na kolieska pokrájaný kozí syr a necháme dopiecť.
- 2
Diskusia k receptu
3 komentáre k receptuPridaj komentár k receptu: