Koláč s kozím syrom a paradajkami
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
300 g |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL |
|
150 ml |
|
40 ml |
|
1 ks |
|
Na náplň: | |
100-150 g (valček) |
|
5 ks väčšie |
|
250 g |
|
3 ks |
|
5 vetvičiek |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Budeme potrebovať aj váľok a formu na koláč (priemer 27 cm). Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme mlieko, olej a vajce a vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy.
- 2
Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na kruh o priemere 30 cm a prenesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Okraje dobre pritlačíme k forme.
- 3
Na prípravu náplne nakrájame syr a paradajky na plátky. Smotanu vlejeme do misky a rozmiešame v nej vajíčka a lístky tymianu, osolíme a ochutíme čiernym korením.
- 4
Syr a paradajky pokladieme na cesto a zalejeme smotanou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 55 minút.
- 5
Po vychladnutí vyberieme koláč z formy a nakrájame ako tortu. Koláč môžeme servírovať teplý aj studený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu