Koláč s kozím syrom a paradajkami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 13. októbra 2015
Koláč s kozím syrom a paradajkami
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
55 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
1 bal.
1/2 ČL
150 ml
40 ml
1 ks
Na náplň:
100-150 g (valček)
5 ks väčšie
250 g
3 ks
5 vetvičiek
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať aj váľok a formu na koláč (priemer 27 cm). Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme mlieko, olej a vajce a vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy.

  2. 2

    Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na kruh o priemere 30 cm a prenesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Okraje dobre pritlačíme k forme.

  3. 3

    Na prípravu náplne nakrájame syr a paradajky na plátky. Smotanu vlejeme do misky a rozmiešame v nej vajíčka a lístky tymianu, osolíme a ochutíme čiernym korením.

  4. 4

    Syr a paradajky pokladieme na cesto a zalejeme smotanou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 55 minút.

  5. 5

    Po vychladnutí vyberieme koláč z formy a nakrájame ako tortu. Koláč môžeme servírovať teplý aj studený.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia