Slaný koláč
Slaný koláč

Sardinkový koláč

podravka - fotkapodravka, 4. júla 2017. Komerčný recept.
Sardinkový koláč
Foto: podravka

Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť aj vy doma a aspoň v mysli sa tam preneste.

4
porcie
110 minút
príprava
30 - 35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
1 a 1/2 ks
1 ČL
200 ml
Plnka:
500 g
400 g
2 x 115 g
100 ml
50 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: zmiešame múku, soľ, droždie, olej, teplú vodu (550 – 600 ml) a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť (asi 1 hodinu).

  2. 2

    Zatiaľ si na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku. Pridáme Podravka lúpané krájané paradajky, víno, korenie a ochutíme Podravka ochucovadlom. Dusíme na miernom ohni. Keď je zmes hotová, necháme ju vychladnúť.

  3. 3

    Nakysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Cesto vyvaľkáme (na hrúbku 1,5 cm) a uložíme na vymastený plech (30 x 40 cm) tak, aby cesto prevísalo cez okraj plechu. Pripravenú zmes nalejeme na cesto a na ňu poukladáme sardinky.

  4. 4

    Všetko zakryjeme druhou polovicou cesta tak, aby sa okraje spodného a vrchného cesta spojili. Cesto potrieme olivovým olejom, do cesta urobíme vidličkou dierky a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu 30 – 35 minút.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre