Sardinkový koláč
Foto: podravka
Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť aj vy doma a aspoň v mysli sa tam Zobraziť celý popisKoláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť aj vy doma a aspoň v mysli sa tam preneste.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: zmiešame múku, soľ, droždie, olej, teplú vodu (550 – 600 ml) a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť (asi 1 hodinu).
- 2
Zatiaľ si na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku. Pridáme lúpané krájané paradajky, víno, korenie a vegetou. Dusíme na miernom ohni. Keď je zmes hotová, necháme ju vychladnúť.
- 3
Nakysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Cesto vyvaľkáme (na hrúbku 1,5 cm) a uložíme na vymastený plech (30 x 40 cm) tak, aby cesto prevísalo cez okraj plechu. Pripravenú zmes nalejeme na cesto a na ňu poukladáme sardinky.
- 4
Všetko zakryjeme druhou polovicou cesta tak, aby sa okraje spodného a vrchného cesta spojili. Cesto potrieme olivovým olejom, do cesta urobíme vidličkou dierky a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu 30 – 35 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu