Foto: emdy
Klasické pizza cesto vo finále trochu ináč.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Vymiesime si klasické pizza cesto - múka, voda, kvások, soľ a olivový olej. Cesto rozdelíme na 4 časti. Vyvaľkáme 4 korpusy na pizzu. Priemer väčší o +/- 6 cm na plech s priemerom 33 cm. Na kraj uložíme párky.
-
2
Cesto zahneme a zatlačíme. Pridáme drvené paradajky, oregano.
-
3
Nastrúhame syr a doložíme nakrájané párky. Posypeme oreganom a pokvapkáme olivovým olejom
-
4
Okraj potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v zohriatej peci na 230 stupňov +/-10 minút.
- 5
A potom zaslúžený oddych...
- 5
Nemáš. Aj ja som nad tým uvažovala. Jediné, čo sa zdá, že cesto medzi tými kúskami párkov narežeme a skrútime aj stými párkami do finálnej podoby. Ale možno sa nám autorúka ozve a dovysvetlí?
Oprava: s tými a autor