Foto: alicka80
Tento recept nie je môj, skúsila som ho dnes prvý krát. Je z časopisu Život, tam je však uvedený ako pečeňové žemle. Ja som Zobraziť celý popisTento recept nie je môj, skúsila som ho dnes prvý krát. Je z časopisu Život, tam je však uvedený ako pečeňové žemle. Ja som si ho trošku upravila, keďže môj manžel nemá rad pečienku. Mala som doma anglickú slaninu a šunku....takže čo mi prišlo pod ruky :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka, vlažné |
|
1 veľký, uvarený |
|
1 polievkový lyžica |
|
1 polievková lyžica |
|
1 kávová lyžička |
|
2 kávové lyžičky |
|
1 kocka |
|
1 ks |
|
10 dkg |
|
10 dkg |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, do inej misky preosejeme múku a uvarený zemiak si nastrúhame.
-
2
Keď máme hotový kvások, pridáme ho k múke, pridáme soľ, olej, smotanu a postrúhaný zemiak. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť cca 40 minút. Ja mám nemenovanú misku, takže som to mala za 10 minút. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme a pokrájame na ....ja na štvorce :-) ktoré potom plníme zmesou pokrájanej slaninky a šunky.
-
3
V pôvodnom recepte bolo, že do plátku slaniny zabalíme kuraciu pečienku, opražíme na oleji a týmto plníme cesto. Určite to je tiež veľmi chutné.
-
4
Z naplnených štvorcov som urobila obdĺžniky a tento tvar som vtrepala do formy na srdiečka. Natrela som ich ešte žĺtkom a dala do rúry na 20 minút.
-
5
Z tejto dávky sa mi podarilo urobiť 18 srdiečok. Samozrejme dajú sa plniť podľa vašej fantázie. Ja som ich ešte zabudla posypať sézamom, takže vy nezabudnite :-)
Vyzera to pekne.