Šunkovo-slaninové srdiečka fotorecept

alicka80 - bez fotkyalicka80, 12. novembra 2010
Šunkovo-slaninové srdiečka (fotorecept)
Foto: alicka80

Tento recept nie je môj, skúsila som ho dnes prvý krát. Je z časopisu Život, tam je však uvedený ako pečeňové žemle. Ja som Zobraziť celý popisTento recept nie je môj, skúsila som ho dnes prvý krát. Je z časopisu Život, tam je však uvedený ako pečeňové žemle. Ja som si ho trošku upravila, keďže môj manžel nemá rad pečienku. Mala som doma anglickú slaninu a šunku....takže čo mi prišlo pod ruky :-)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1/2 hrnčeka, vlažné
1 veľký, uvarený
1 polievkový lyžica
1 polievková lyžica
1 kávová lyžička
2 kávové lyžičky
1 kocka
1 ks
10 dkg
10 dkg




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, do inej misky preosejeme múku a uvarený zemiak si nastrúhame.

    Šunkovo-slaninové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme hotový kvások, pridáme ho k múke, pridáme soľ, olej, smotanu a postrúhaný zemiak. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť cca 40 minút. Ja mám nemenovanú misku, takže som to mala za 10 minút. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme a pokrájame na ....ja na štvorce :-) ktoré potom plníme zmesou pokrájanej slaninky a šunky.

    Šunkovo-slaninové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V pôvodnom recepte bolo, že do plátku slaniny zabalíme kuraciu pečienku, opražíme na oleji a týmto plníme cesto. Určite to je tiež veľmi chutné.

    Šunkovo-slaninové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z naplnených štvorcov som urobila obdĺžniky a tento tvar som vtrepala do formy na srdiečka. Natrela som ich ešte žĺtkom a dala do rúry na 20 minút.

    Šunkovo-slaninové srdiečka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z tejto dávky sa mi podarilo urobiť 18 srdiečok. Samozrejme dajú sa plniť podľa vašej fantázie. Ja som ich ešte zabudla posypať sézamom, takže vy nezabudnite :-)

    Šunkovo-slaninové srdiečka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Pekne vypečené srdiečka.Dobre papkanie.Pekne spracovaný recept.Poradila si si aj bez pečienky.Šikovnica.
dorisa
Prečo neprehodíš fotočky, hore daj hotové srdiečka, su krasne, prilákajú. Recept si ukladám.
frezia68
Pekné srdiečka a to nechválim preto,že som z PO :-)))
yana
To co za nemenovanu misku spominas?
Vyzera to pekne.
ainy
dievčence, ďakujem za pochvalu :-) keďže nemám veľa skúseností, popoženie ma to k ďalšiemu "vypekaniu"
ainy
vana...asi sa to nemá, myslím tým robiť tu reklamu....mám misku rýchlokysku....od firmy T.
ainy
dorisa ďakujem fotku vymením :-)
ariela6
ainy pekne srdiečka ukladam a hned by som si s nich dala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia