Vegetariánske sushi
Vegetariánske sushi

Vegetariánske maki sushi so zeleninou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 3. apríla 2022. Komerčný recept.
Vegetariánske maki sushi so zeleninou
Foto: ryzasos

Tento recept pre Vás pripravila Fitrecepty. Chutné sushi ako z reštaurácie si môžete s ľahkosťou pripraviť aj doma. Vyskúšajte ho s ryžou SOS.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
250 g
330 ml
2 PL
3/4 ČL
1 PL
1 ks
100 g
1 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu najskôr zbavíme nadbytočného škrobu. Poriadne ju premyjeme pod tečúcou vodou v sitku, dokým cez ňu nebude pretekať číra voda.

  2. 2

    Následne ryžu scedíme a v hrnci ju zalejeme 330 ml studenej vody. Necháme ju prevrieť na silnejšom plameni, a potom ju varíme pod pokrievkou na miernom plameni po dobu 10 minút. Potom ju ešte necháme odstáť pod pokrievkou po dobu 10 minút. Výsledná ryža by mala byť lesklá, lepkavá, avšak zrnká by sa mali stále od seba oddeľovať.

  3. 3

    V miske si zatiaľ zmiešame ocot na sushi spolu so soľou a cukrom.

  4. 4

    Uvarenú ryžu premiestnime do misky (aby rýchlejšie vychladla) a následne ju rozmiešame s pripravenou zálievkou. Ryžu necháme chvíľu vychladnúť.

  5. 5

    Pripravíme si všetky suroviny na sushi, aby sme ich mali po ruke. Na rolovaciu podložku položíme morskú riasu, lesklou stranou nadol.

  6. 6

    Vychladenú ryžu navrstvíme na morskú riasu, pričom necháme trochu voľného miesta z vrchnej strany riasy. Ryžu rukami zarovno zahladíme.

  7. 7

    Približne do stredu, priečne cez rolku rozložíme plátky a kúsky zeleniny.

  8. 8

    Ruky si navlhčíme a rolku prehneme od seba do polovice, aby sme prekryli celú náplň. Navlhčenými rukami rolku jemne zatlačíme, aby sa vnútro prepojilo a následne rolku úplne zrolujeme a opäť dobre zatlačíme (do tvaru valčeka).

  9. 9

    Rolku napokon nakrájame ostrým a navlhčeným nožom. Odporúčam ho otrieť do kuchynskej utierky a navlhčiť vodou pred každým rezom.

  10. 10

    Proces zopakujeme aj so zvyšnými 4 morskými riasami.

  11. 11

    Sushi podávame so sójovou omáčkou, wasabi pastou a marinovaným zázvorom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia