Kolieska s kačacou paštétou a cibuľovou marmeládou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 23. septembra 2013
Kolieska s kačacou paštétou a cibuľovou marmeládou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
15-20 minút
na 160 °C

Suroviny

100 g
100 g
50 g
1 ks
20 g
5 g
80 g
50 g
10 g
10 g
5 g
100 g
50 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Do misy dáme múku, maslo, žĺtok a soľ a zarobíme s kváskom. Hotové cesto necháme asi 40 minút kysnúť

  2. 2

    Na tuku speníme cibuľu, pridáme cesnak a bylinky, kačaciu pečeň a pomaličky ju dusíme. Nakoniec osolíme a okoreníme a vychladnutú rozmixujeme. Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky, skaramelizujeme s cukrom a podlejeme vínom. Dusíme, až kým cibuľa nezhustne.

  3. 3

    Cesto roztiahneme a pohárom z neho vykrajujeme kolieska. Každé koliesko v strede stlačíme, naplníme kačacou pečeňou a do stredu dáme cibuľovú marmeládu. Pečieme pri 160°C 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia