Kolieska s kačacou paštétou a cibuľovou marmeládou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 23. septembra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 23. septembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Do misy dáme múku, maslo, žĺtok a soľ a zarobíme s kváskom. Hotové cesto necháme asi 40 minút kysnúť
- 2
Na tuku speníme cibuľu, pridáme cesnak a bylinky, kačaciu pečeň a pomaličky ju dusíme. Nakoniec osolíme a okoreníme a vychladnutú rozmixujeme. Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky, skaramelizujeme s cukrom a podlejeme vínom. Dusíme, až kým cibuľa nezhustne.
- 3
Cesto roztiahneme a pohárom z neho vykrajujeme kolieska. Každé koliesko v strede stlačíme, naplníme kačacou pečeňou a do stredu dáme cibuľovú marmeládu. Pečieme pri 160°C 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu