Kysnutá zemiakovo – bryndzová kocka
David Kollár
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 29. septembra 2015
šéfkuchár reštaurácie Par Café v Bratislave, 29. septembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
36 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou a vajcom a vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme asi 40 minút kysnúť.
- 2
Uvarené a popučené zemiaky a bryndzu zmiešame, dochutíme soľou a korením a pridáme aj nasekanú pažítku. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 centimetra.
- 3
Polovicu cesta dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, na cesto uložíme zemiakovú masu a prikryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme na 180°C približne 35 minút.
- 4
Z kyslej smotany a pretlačeného cesnaku pripravíme dip dochutený soľou a čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu