
Kvas z cvikly (červenej repy) pre pozdvihnutie hemoglobínu v krvi
Je to starý a osvědčený předpis. Zvyšuje hemoglobin v krvi, což je důležité pro ty,...

Jednoduché chlebové bochníky
Tieto jednoduché chlebové bochníky majú rovnaký pracovný postup ako domáci nemiesený chlebík, ktorý sem pridala tetrisss......

Cícerovo-vaječná nátierka
Prečítala som si už veľa receptov na cícerovú nátierku. Vždy som sa odhodlávala k jej príprave,...

Sedliacka šošovicová polievka
Tento recept ma naučila moja stará mama, keď ešte žila. Vravievala mi, že šošovička,...

Voňavé a prudkojedlé pečené papriky podľa Anyny Bachčevan
Ďalšia z pôvabných spomienok na mladé letá. Na Bachčevanovcov - Bulharov, milých susedov, vzácnych...

Lasagne s hovädzím mäsom a tromi druhmi syra
Lasagne sa dajú robiť na rôzne spôsoby. Nám najviac chutia na bolonský spôsob. Samozrejme receptov...

Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Hubovo-syrová panvička s penne cestovinou
Jeden z mojich obľúbených rýchlych receptov pri kombinácii cestovín, syru a hub

Škoricové hviezdičky s pomarančovou polevou
Recept mám od priateľky, koláčiky sú úžasne chutné a veľmi dobre sa pracuje aj s cestom,...

Sterilizovaná fazuľa s párkom
Toto je šalátik, ktorý máš vždy poruke , ak si ho pripravíš teraz, v zime len...

Zočurka - kyslá polievka
Starodávny recept našich babičiek. Názov pochádza z horného Spiša, zo Zamaguria. Jednoduchá, no...

Praclíky
Bežným spôsobom pripravíme kysnuté cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 20 rovnakých dielov...

Škvarkové ríteše
Nitriansky jedálny lístok vždy patril medzi najbohatšie; nielen vďaka úrodnej zemi a pestrosti jej plodov. V jednom kotle sa tu totiž miešali rýdzo slovenské...

Egrešový koláč
Egreše zbavíme stoniek a kôstok. Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom, pridáme kúsky zmäknutého masla a vypracujeme mrvenicu...

Cestoviny s boloňskou omáčkou a sójovou drťou
Niekedy máme mäsa už vyše hlavy, tak si spravíme cestoviny so sójovou drťou.

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Univerzálne kysnuté cesto /na Balkáne zvané aj Ludo tjesto/
čo znamená-"Bláznivé cesto"... :), v chladničke vydrží aj 7 dní. používa sa na slané , ...

Topoľčianska domáca nátierka
Tento recept nám doniesol priateľ z Topoľčian, preto ju tak voláme. Je to recept na...

Knedle s vajcom
Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že...

Vianočka z pekárničky
Sladké kysnuté u nás vždy idú na dračku, a táto vianočka je geniálna v tom, ...

Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi
Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....

Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...

Kapustovo-mrkvový šalát s medom
Multivitamínový šalát z kyslej kapusty a mrkvy zaliaty medom a citrónovou šťavou.

Cesnaková bio pasta
Pred týždňom som sa vrátila z návštevy maminky na Slovensku. Zásobila ma cesnakom , ktorý...