Foto: libusa57
Je to velmi podobne ako burek, kto to pozna. Je to vinikajuca mnamka. Gibanicu ako aj burek mozno robit s roznou plnkou, so zemiakmi Zobraziť celý popisJe to velmi podobne ako burek, kto to pozna. Je to vinikajuca mnamka. Gibanicu ako aj burek mozno robit s roznou plnkou, so zemiakmi a so spenatom atd. Moze to byt ako predjedlo, ale aj ako hlavne jedlo. Podava sa s jogurtom alebo s paradajkami.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g (alebo tvaroh) |
|
500 g tenké |
|
50 g |
|
300 g strúhaná na veľkych slzách |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
3 KL |
|
Poznámka: | |
|
Postup
-
1
Najprv si urobime plnku. 4 vajicka zmiesame najprv zo smotanou a poriadne to pomiesame. Ked je zmes hladka, pridame tvaroh a feta syr a tiez mozarellu nastruhanu a vsetko dobre premiesame. Dodame olej a sol a mineralku a zasa to chvilu miesame. Plnka je hotova.
- 2
Vymastime si plech. Do neho vlozime najprv jednu koru tak aby trcala z plechu potom druhu tiez aby trcala z naprotivnej strane (sirsej strane) a potrieme ich zmesou ktoru sme si predtym pripravili olej a voda. Staci trochu oleja a vody, lebo este raz na zaver budeme touto zmesou potierat gibanicu.
- 3
Vezmeme koru (ja som ich mala tenucke tak som ich brala po dve no su aj hrubsie kory a tie iba po jednu) a namocime ju do plnky tak aby bola cela obalena v plnky a rozprestrieme ju na uz ulozene dve kory (netvorime loptu ale treba ju cim viac roztiahnut) a tak zmacame dalsie kory a kladieme do plechu az pokial nestrovime kory a plnku. Jednu koru nechame na koniec.
- 4
Potom s korami ktore prevysaju cez plech zakryjeme zmes a poslednou korou pokryjeme vsetko. Pomastime ju zmesou olej a voda. Ruru vyhrejeme na 200 stupnov a pecieme 40 minut. Vyberieme gibanicu a nechame chvylku vychladnut a prevratime ju na dosku a pokrajame na kocky obdlzniky uz ako kto chce. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/srbska-gibanica-guzvara/33707-r...
Nevím co je kory těsto a nevím co je kajmak .No asi nemusím znát všechno ,ale rád bych uložil ,když se to dozvím .Zatím dám ***** protože to přímo cítím jak to bude dobré .