Srbská gibanica

libusa57 - bez fotkylibusa57, 12. apríla 2015 8:19
Ďalšie recepty »
Srbská gibanicaFoto: libusa57

Je to velmi podobne ako burek, kto to pozna. Je to vinikajuca mnamka. Gibanicu ako aj burek mozno robit s roznou plnkou, so zemiakmi a so spenatom atd. Moze to byt ako predjedlo, ale aj ako hlavne jedlo. Podava sa s jogurtom alebo s paradajkami.

7-8
porcií
10 min
príprava
40 min
na 200 °C

Suroviny

500 g (alebo tvaroh)
500 g tenké
50 g
300 g strúhaná na veľkych slzách
4 PL
4 ks
100 ml
200 ml
3 KL
Poznámka:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si urobime plnku. 4 vajicka zmiesame najprv zo smotanou a poriadne to pomiesame. Ked je zmes hladka, pridame tvaroh a feta syr a tiez mozarellu nastruhanu a vsetko dobre premiesame. Dodame olej a sol a mineralku a zasa to chvilu miesame. Plnka je hotova.

  2. 2

    Vymastime si plech. Do neho vlozime najprv jednu koru tak aby trcala z plechu potom druhu tiez aby trcala z naprotivnej strane (sirsej strane) a potrieme ich zmesou ktoru sme si predtym pripravili olej a voda. Staci trochu oleja a vody, lebo este raz na zaver budeme touto zmesou potierat gibanicu.

  3. 3

    Vezmeme koru (ja som ich mala tenucke tak som ich brala po dve no su aj hrubsie kory a tie iba po jednu) a namocime ju do plnky tak aby bola cela obalena v plnky a rozprestrieme ju na uz ulozene dve kory (netvorime loptu ale treba ju cim viac roztiahnut) a tak zmacame dalsie kory a kladieme do plechu az pokial nestrovime kory a plnku. Jednu koru nechame na koniec.

  4. 4

    Potom s korami ktore prevysaju cez plech zakryjeme zmes a poslednou korou pokryjeme vsetko. Pomastime ju zmesou olej a voda. Ruru vyhrejeme na 200 stupnov a pecieme 40 minut. Vyberieme gibanicu a nechame chvylku vychladnut a prevratime ju na dosku a pokrajame na kocky obdlzniky uz ako kto chce. Dobru chut!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist