Foto: alex100
Tento super recept mám od svojej mami. Keď manželka ponúkla s týmto zákuskom návštevu tak sa ozval výkrik " Zobraziť celý popisTento super recept mám od svojej mami. Keď manželka ponúkla s týmto zákuskom návštevu tak sa ozval výkrik " To je bomba". Ale názov takto nevznikol, ten vznikol omnoho dávnejšie, keď som bol chlapec a tieto bomby sme mali na vianoce. Je to podľa mňa jeden z najlepších zákuskov aký som jedol. Ale to uvidíte sami ak si ho spravíte a ochutnáte.
porcií
príprava
Postup
-
1
Palmarín vymiešame s cukrom, pridáme rum, veľký balík postrúhaných piškótov, a gaštanové pyré. Vymiešame cesto.
-
2
Takto by malo vyzerať hotové cesto.
-
3
Z cesta si spravíme guľku aci ta o priemere 3 cm. a do guľku spravíme otvor. Je na to prípravok a mám ho ale lepšia sa mi to robí prstom. Hlavne je to rýchlejšie.
-
4
Do vytvoreného otvoru nalejeme vaječný likér. Odporúčam kvalitnejší. ja používam Advocaat. Ale treba dať pozor a naliať len tak do dvoch tretín aby sa bez problémov dal štoplík.
-
5
Ako som už povedal zaštopľujeme piškótom. Oblúkom do vnútra .
-
6
Hotové bomby ešte na záver namočíme do rozpustenej čokolády a dáme vychladnúť
-
7
Takto vyzerajú po namočení v čokoláde. Kto chce môže namočiť aj dva krát.
Ďakujem :o)
dakujem za napad, pokombinujem :)
v tomto recepte je 350g nejakého stuženého tuku!!! nechápem načo, aby to držalo pokope alebo aby to vydržalo 3 mesiace? Stačí použiť kvalitnú čokoládu kde vďaka kakaovemú maslu sa docieli požadované.
Ak to na prvom obrázku je gaštanové pyré, buď je to hra svetla alebo vyzerá veľmi divne - nejaké tmavé.
Pre varecha.pravda.sk/profil/eraserhead/...
do čokolády dávam vždy tuk ak si myslíš, že to spravíš len v roztopenej várovej čokoláde tak len do toho.