Fašiangové fánky

matus113 - fotkamatus113, 18. novembra 2009
Fašiangové fánky
Foto: Matus113

Fašiangová cukrovinka, ktorá zmizne zo stola tak rýchlo, ako ju na stôl dáte.

4-5
porcie
150 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
125 g
220 g
2 ks
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Odvážime si 50 g Hery, pripravíme si polovicu tvarohu. Nastrúhame a pridáme 220 g hladkej múky, 2 vajíčka; ďalej pridáme štipku soli, 2 polievkové lyžice rumu, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme obrúskom a necháme 2 hodiny odležať.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme a nakrájame na trojuholníky. Pripravené trojuholníky dáme smažiť do oleja.

  3. 3

    Urobené fánky položíme na papierový obrúsok, aby vysal prebytočný tuk. Zmiešame vanilkový, práškový a škoricový cukor, v ktorom fánky obalíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia