
Foto: Matus113
Fašiangová cukrovinka, ktorá zmizne zo stola tak rýchlo, ako ju na stôl dáte.
4-5
porcie
porcie
150 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odvážime si 50 g Hery, pripravíme si polovicu tvarohu. Nastrúhame a pridáme 220 g hladkej múky, 2 vajíčka; ďalej pridáme štipku soli, 2 polievkové lyžice rumu, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme obrúskom a necháme 2 hodiny odležať.
- 2
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na trojuholníky. Pripravené trojuholníky dáme smažiť do oleja.
- 3
Urobené fánky položíme na papierový obrúsok, aby vysal prebytočný tuk. Zmiešame vanilkový, práškový a škoricový cukor, v ktorom fánky obalíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu