Foto: tizian1cat
Keď som na jeseň navštívila Göteborg, netušila som, že toto mesto je preslávené všakovakými špecialitami z morských živočíchov, kde krevety hrajú prím. Počas piatich Zobraziť celý popisKeď som na jeseň navštívila Göteborg, netušila som, že toto mesto je preslávené všakovakými špecialitami z morských živočíchov, kde krevety hrajú prím. Počas piatich dní som zjedla neskutočné množstvo kreviet na rôzne spôsoby, ale najviac mi chutil šalát, ktorý sme jedli premrznutí postojačky v jednom malom bistre na voňavom bielom rožku. Na Štedrý večer som ho teda urobila a servírovala som ho v mojich kôprových košíčkoch, aby aj oči boli zasýtené, nielen bruško.
porcie
príprava
Suroviny
200 g, predvarené lúpané |
|
2 ks, uvarené natvrdo |
|
4 ks |
|
1 kelimok, (sour cream alebo creme fraiche) |
|
100 g , alebo tvaroh jemný |
|
1 ks(nemusí byť) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Buď použijeme krevety v slanom náleve a necháme ich odkvapkať alebo rozmrazíme predvarené krevety, opláchneme ich dobre pod tečúcou vodou a tiež necháme odkvapkať.
- 2
Vajíčka nasekáme nadrobno, redkvičky rozkrojíme na polovičky a tiež ich nadrobno nakrájame. Môžeme pridať aj nakrájanú uvarenú zelenú špargľu, nie je to potrebné, mne len zostala z iného receptu, tak som ju pridala kvôli dekorácii a na odľahčenie receptu.
- 3
Kyslú smotanu zmiešame s ricotta syrom alebo jemným tvarohom, osolíme a okoreníme podľa individuálnej chuti, pridáme posekanú čerstvú kôprovú vňať.
- 4
Všetky suroviny premiešame, môžme servírovať na opečenom toaste, čerstvom bielom pečive alebo ako som to urobila ja - v slanom košíčku. Vrch ozdobíme vetvičkou kôpru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu