Krevetový šalát na göteborgský spôsob

tizian1cat - fotkatizian1cat, 25. decembra 2010

Keď som na jeseň navštívila Göteborg, netušila som, že toto mesto je preslávené všakovakými špecialitami z morských živočíchov, kde krevety hrajú prím. Počas piatich Zobraziť celý popisKeď som na jeseň navštívila Göteborg, netušila som, že toto mesto je preslávené všakovakými špecialitami z morských živočíchov, kde krevety hrajú prím. Počas piatich dní som zjedla neskutočné množstvo kreviet na rôzne spôsoby, ale najviac mi chutil šalát, ktorý sme jedli premrznutí postojačky v jednom malom bistre na voňavom bielom rožku. Na Štedrý večer som ho teda urobila a servírovala som ho v mojich kôprových košíčkoch, aby aj oči boli zasýtené, nielen bruško.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 g, predvarené lúpané
2 ks, uvarené natvrdo
4 ks
1 kelimok, (sour cream alebo creme fraiche)
100 g , alebo tvaroh jemný
1  ks(nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Buď použijeme krevety v slanom náleve a necháme ich odkvapkať alebo rozmrazíme predvarené krevety, opláchneme ich dobre pod tečúcou vodou a tiež necháme odkvapkať.

  2. 2

    Vajíčka nasekáme nadrobno, redkvičky rozkrojíme na polovičky a tiež ich nadrobno nakrájame. Môžeme pridať aj nakrájanú uvarenú zelenú špargľu, nie je to potrebné, mne len zostala z iného receptu, tak som ju pridala kvôli dekorácii a na odľahčenie receptu.

  3. 3

    Kyslú smotanu zmiešame s ricotta syrom alebo jemným tvarohom, osolíme a okoreníme podľa individuálnej chuti, pridáme posekanú čerstvú kôprovú vňať.

  4. 4

    Všetky suroviny premiešame, môžme servírovať na opečenom toaste, čerstvom bielom pečive alebo ako som to urobila ja - v slanom košíčku. Vrch ozdobíme vetvičkou kôpru.

Diskusia k receptu

tinca
krevety môžem na akýkoľvek spôsob