Gruzínsky šalát

alena45Alena45, 56 ročná žena, Bratislava, 16. augusta 2017 22:23
Ďalšie jej recepty »

Gruzínsky šalátFoto: alena45

Nechala som sa inšpirovať tu : http://www.povarenok.ru/recipes/show/113184/, trochu mi nesedeli množstvá surovín, tak som ich upravila tak ako sa mi to javilo podľa mojej chuti. Najviac ma zaujal tým, že sa nemusí sterilizovať.

30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
500 g
2 hlávky
3 KL
3 PL
4 PL
1 dcl
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Umyjeme si zeleninu aj poháre a všetko si pripravíme dopredu. Rajčiny pokrájame na plátky, kto nechce šupky, musí si ich predtým obariť a ošúpať. Použijeme domáce rajčiny, kupované nemajú žiadnu šťavu a tú potrebujeme. Papriky nakrájame na pásiky.

    Gruzínsky šalát - obrázok 1
  2. 3

    Uhorky prekrojíme a krájame na polkolieska, cesnak nasekáme nadrobno, nelisujeme ho.

    Gruzínsky šalát - obrázok 3
  3. 4

    Prvé dáme do hrnca variť rajčiny, keď začnú vrieť, stíšime plameň a pridáme papriku a varíme cca 15 minút. Potom pridáme uhorky, soľ, cesnak, cukor a olej a miešame ešte toľko minút, aby sa prevarili aj uhorky. Zelenina by mala byť skoro zakrytá rajčinami. Nebojíme sa ochutiť šalát, lebo uhorky ešte do seba jeho chuť nasiaknu. Vriaci šalát nalejeme do pohárov, uzavrieme viečkom a dáme chladiť najmenej na 24 hodín do deky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist