Foto: methi
Postup
-
1
Zohrejeme v panvici ghí a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu, domäkka.
-
2
Pridáme kurkumu, mletý koriander a minútku popražíme.
-
3
Pridáme nakrájanú paradajku a opekáme, kým sa paradajka trochu nerozpadáva.
-
4
Prilejeme kokosové mlieko, pridáme garam masala a privedieme do varu, dobre premiešame a vypneme. Necháme vychladnúť.
-
5
Zmes s kokosovým mliekom rozmixujeme na hladkú omáčku.
-
6
Omáčku vrátime do hrnca a privedieme k varu.
- 7
Pridáme soľ a krevety, ktoré sme pred tým pokvapkali šťavou z citróna a nechali 30 minút uležať. Znova privedieme omáčku do varu, zmiernime oheň a varíme prikryté asi 3-5 minút, väčšie krevety 8 minút.
- 8
Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu