Foto: marrry
Dostali sme skvelé mäsko, tak som sa rozhodla na prianie mojho milého spraviť z neho gulášik. S návodom na prípravu mi pomohla bývalá pani Zobraziť celý popisDostali sme skvelé mäsko, tak som sa rozhodla na prianie mojho milého spraviť z neho gulášik. S návodom na prípravu mi pomohla bývalá pani horárová, takže kvalitka je zaručená :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks |
|
1 lyžica |
|
3 lyžičky |
|
2 ks |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
podľa potreby |
|
100 ml |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Najskôr si rozohrejeme väčší hrniec. Potom do neho nasypeme nakájanú slaninku.Keď slaninka pustí masť tak pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, jemne opražíme a pridáme nakrájané hríby. Na spenenú cibuľku a hríby pridáme za lyžicu slivkového lekváru.
- 2
Následne pridáme mäsko, ktoré prudko opražíme, pridáme papriku a koreniny(čili papričku som rozdrvila). Mäsko pustí šťavu, tak ho trošku podusíme, nech trošku zmäkne. Zalejeme vodou tak, aby prikryla mäso. Necháme variť na miernom ohni.
- 3
Keď mäsko zmäkne a chutí vám aj šťava, pridáme trošku smotany a chvíľu povaríme a odstavíme.
- 4
Podávame s knedľou, tarhoňou alebo len tak s chlebíkom ako má kto chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu