Gulášik z diviačika

marrry - fotkamarrry, 6. januára 2014
Gulášik z diviačika
Foto: marrry

Dostali sme skvelé mäsko, tak som sa rozhodla na prianie mojho milého spraviť z neho gulášik. S návodom na prípravu mi pomohla bývalá pani horárová, takže kvalitka je zaručená :)

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
1 lyžica
3 lyžičky
2 ks
1 lyžička
1 lyžička
3 ks
3 ks
podľa potreby
100 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si rozohrejeme väčší hrniec. Potom do neho nasypeme nakájanú slaninku.Keď slaninka pustí masť tak pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, jemne opražíme a pridáme nakrájané hríby. Na spenenú cibuľku a hríby pridáme za lyžicu slivkového lekváru.

  2. 2

    Následne pridáme mäsko, ktoré prudko opražíme, pridáme papriku a koreniny(čili papričku som rozdrvila). Mäsko pustí šťavu, tak ho trošku podusíme, nech trošku zmäkne. Zalejeme vodou tak, aby prikryla mäso. Necháme variť na miernom ohni.

  3. 3

    Keď mäsko zmäkne a chutí vám aj šťava, pridáme trošku smotany a chvíľu povaríme a odstavíme.

  4. 4

    Podávame s knedľou, tarhoňou alebo len tak s chlebíkom ako má kto chuť :)

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Receptíček od Marryšienky na gulášik z diviačika DDD dal by som si so šiestimi knedlíčkami a tým mäkulinkým mäskom DDD
1x cemer
Zaujímavá kombinácia. Odkiaľ máš tento recept ? Postup ? Vyzerá to naozaj fajn.