Kuracie s paradajkami

kikushinka - fotkakikushinka, 19. septembra 2012

Receptík, do ktorého sa často a s radosťou pustím, lebo suroviny mám zväčša doma a rodinke chutí. Zvyknem to robiť pikantné, ale nakoľko dnes z toho bude papať aj moja 94 ročná babička, a mne sa strašne nechcelo robiť ešte zvlášť, tak som od toho upustila :-)

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

väčší strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku opražíme, pridáme nakrájané mäso na kocky. Osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Pridáme na drobno pokrájané a ošúpané paradajky, necháme chvíľu podusiť. Potom pridáme fazuľu (ja som použila coop jednota červenú fazuľu s paradajkovou omáčkou), pretlak a pretlačený cesnak.

  3. 3

    Vždy sa ľakám, že tá omáčka vyzerá veľmi riedka, ale keď to začne trošku chladnúť, tak opak je pravdou :-) . Neuvádzam množstvá, lebo sama to vždy robím len tak od oka, rovnako aj s ochucovaním, stále tam buchnem korenie, čo mi len pod ruku príde a potom si ani nespomínam, čo všetko som tam dala, ale ešte sa nikto nesťažoval :-D

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
trochu to pripomina chilli con carne, moze byt dobre a klobuk dolu pred vekom babky :-) ak ti mozem poradit, ako som to ja robila ked bola dcera mala, kedze aj my mame radi pikantne, jedlo som uvarila, dcere odobrala a potom som pridala chilli
presne... aj mne napadlo, že iba pridať kukuricu a šup s tým na tortilly spolu so šalátovými listami a štipľavými jalapeňos... bežne to takto robievam, mám to radšej než pravé chilli con hovädzie :e)
Mám konzervu fazuľa s kukuricou, myslím, že aj to by tam mohlo byť a mám na zajtra vymyslené.:-)