
Plněná vejce
Přátelé moji milí. Toto asi není až tak moc o receptu. Stejně je tu asi...

Dusená žltá cuketa na kečupe
Recept mám prevzatý od svokry. Ako som ju prvýkrát ochutnala, neviem sa jej dojesť! Dúfam,...

Sladké vianočné praclíky
Nastrúhané mandle zmiešame s múkou a práškovým cukrom. Pridáme vajcia a všetko dobrespracujeme na hladké...

Babičkin jesenný tanier
Na oleji opražíme klobásu, pridáme posekané paradajky a podusíme.

Tvarohové košíčky
Jednoduchý dezert ktorého príprava netrvá viac ako 30 minút a vyzerá neuveriteľne krásne.

Filipkove penne podľa Dadky
Keď som mala ešte iba jedného syna, tak som si materskú celkom užívala... Kamarátka Dadka...

Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...

Ryža v mlieku s černicami a čokoládou
Už neviem , čo každý deň vymyslieť, aby to nebolo zase z mäsa...

Kapustový šalát s kukuricou
Tento chrumkavý šalát si môžete vychutnať napríklad s pečivom ako ľahšiu večeru, alebo ho servírovať ako...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...

Limetkový koláčik
Tento recept mám zo stránky Angie bakes, trošku som si ho však upravila. Priznám sa prvý krát...

Mandľovo-kávové cupcakes
Almond-coffee cupcaky, kombinácia chutí nielen pre dospelých. Garantujem Vám, že táto dobrota neprežije do...

Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...

Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Vhodná ako prediedlo, či príloha...

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Punčák pre Alčinku
vajíčka rozklepneme, oddelíme žĺtok od bielka. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a odložíme bokom. Žĺtka vymiešame s...

Fusilli s vínovou omáčkou a gorgonzolou
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali...

Pečené kurča s cuketovým rizotom
Jesennú bohatú úrodu cukiet a tekvíc treba spracovať. Okrem prívarkov a placiek sú aj iné spôsoby....

Tekvicová polievka s ryžou a kuracinou
Tato polievka je dost husta, preto sa moze pouzivat aj ako hlavne jedlo.

Králičie stehná plnené slivkami
Pri mojom pobyte v rodnom kraji som dostala králika. Samozrejme, že som ho chcela urobiť...

Mäsko v páci
Toto mäso prvý krát robila moja mamina a veľmi mi to chutilo. Raz mamina nemala čas...