Foto: elixir
Napodobenina sviežeho zákusku, ktorý si radi kupujeme v susednej pekárni a máme ho zo všetkých najradšej. Cesto voči plnke sú v opačnom pomere, ale Zobraziť celý popisNapodobenina sviežeho zákusku, ktorý si radi kupujeme v susednej pekárni a máme ho zo všetkých najradšej. Cesto voči plnke sú v opačnom pomere, ale aj tak nám i tento veľmi chutil. :) Príprava je pomerne krátka a nenáročná, ale pauzy počas nej trošku trvajú.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
50 g |
|
0,5 ks |
|
1 štipka |
|
25 g |
|
25 g |
|
0,5 ČL |
|
Náplň: | |
125 ml |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
Obloha: | |
|
|
125 ml |
|
Vymastenie plechu: | |
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Oddelíme žĺtok od bielka. Vyšľaháme si sneh z bielku, 10g kryštálového cukru a štipky soli.
-
2
Žĺtko vyšľaháme so zvyšným cukrom a PL teplej vody, potom pridáme múku, Maizenu a prášok do pečiva. Primiešame aj sneh.
-
3
Rozotrieme na vymastený plech (použila som s 20 cm priemerom) a dáme piecť na 20-25 minút na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť.
-
4
Plnka: Pripravíme si v nádobe mlieko a créme fraiche, vymixujeme nech sa prepoja, pridáme stužovač a šľaháme ešte 1 minútu. Potom vyšľaháme do tuha aj smotanu na šľahanie, pridáme k zmesi so stužovačom a veľmi dobre premiešame.
-
5
Necháme stužovač pôsobiť a ku koncu času pôsobenia (podľa návodu na balení) do plnky vpracujeme aj cukor. Rozdelíme ju na cesto a dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Obloha: Očistíme si jahody a nakrájame na štvrtinky až šestinky. Rozložíme ich na stuhnutú plnku tak, aby z nej zakryli čo najväčšiu plochu a opäť dáme do chladničky.
-
7
Podľa návodu na obale si pripravíme tortovú polevu a rovnomerne ňou polejeme jahody na vrchu zákusku.
-
8
Výsledok dáme na pár hodín do chladničky, najlepšie cez noc; možno skúsiť i mrazničku. Plnka musí poriadne stuhnúť... nedočkavosť sa v tomto prípade nevypláca, hovorím z vlastnej skúsenosti. :))
Zeditovala by som aj recept, ale potom by musel ísť na schválenie a by bol zas pridaný ako nový. Takže aspoň takto.