Jahodové rezy fotorecept

elixir - fotkaelixir, 30. júna 2013
Jahodové rezy (fotorecept)
Foto: elixir

Napodobenina sviežeho zákusku, ktorý si radi kupujeme v susednej pekárni a máme ho zo všetkých najradšej. Cesto voči plnke sú v opačnom pomere, ale Zobraziť celý popisNapodobenina sviežeho zákusku, ktorý si radi kupujeme v susednej pekárni a máme ho zo všetkých najradšej. Cesto voči plnke sú v opačnom pomere, ale aj tak nám i tento veľmi chutil. :) Príprava je pomerne krátka a nenáročná, ale pauzy počas nej trošku trvajú.

6
porcií
25 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
1 PL
50 g
0,5 ks
1 štipka
25 g
25 g
0,5 ČL
Náplň:
125 ml
50 ml
50 ml
1 ks
1 ks
3 PL
Obloha:
125 ml
Vymastenie plechu:
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Oddelíme žĺtok od bielka. Vyšľaháme si sneh z bielku, 10g kryštálového cukru a štipky soli.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtko vyšľaháme so zvyšným cukrom a PL teplej vody, potom pridáme múku, Maizenu a prášok do pečiva. Primiešame aj sneh.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozotrieme na vymastený plech (použila som s 20 cm priemerom) a dáme piecť na 20-25 minút na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Pripravíme si v nádobe mlieko a créme fraiche, vymixujeme nech sa prepoja, pridáme stužovač a šľaháme ešte 1 minútu. Potom vyšľaháme do tuha aj smotanu na šľahanie, pridáme k zmesi so stužovačom a veľmi dobre premiešame.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme stužovač pôsobiť a ku koncu času pôsobenia (podľa návodu na balení) do plnky vpracujeme aj cukor. Rozdelíme ju na cesto a dáme do chladničky stuhnúť.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obloha: Očistíme si jahody a nakrájame na štvrtinky až šestinky. Rozložíme ich na stuhnutú plnku tak, aby z nej zakryli čo najväčšiu plochu a opäť dáme do chladničky.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podľa návodu na obale si pripravíme tortovú polevu a rovnomerne ňou polejeme jahody na vrchu zákusku.

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Výsledok dáme na pár hodín do chladničky, najlepšie cez noc; možno skúsiť i mrazničku. Plnka musí poriadne stuhnúť... nedočkavosť sa v tomto prípade nevypláca, hovorím z vlastnej skúsenosti. :))

    Jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

eviana
Krásne... vyzerajú veľmi sviežo a chutne :)
elixir
Ďakujem :) S milým ho máme moc radi, keď ho vidíme, nevieme mu odolať. Len za cenu, za akú ho predávajú, som sa rozhodla, že ho radšej budem pekávať. :)
mariamka
chce to boziu trpezlivost naozaj, ale vysledok excelentny! verim ze je lepsi ako z tej pekarne,, a detail c 8 nema chybu :)
elixir
Ďakujem vám...:) @mariamka však práve, tá trpezlivosť a my sme také kobylky doma :)
janger
Krasne si napiekla, tu chut si uplne viem predstavit. Na leto ako stvorene.
ywett
úžasne a krásne vyzerá, jahodové zbožňujeme :-)
vavan
nádherný recept a páči sa mi to cesto z jedného vajca musím vyskúšať.
elixir
Dnes ráno som tento koláč piekla znovu, milujeme jahody, zašľahala som tentoraz stužovač do smotany, zmes mlieka a créme fraiche som pridala neskôr, a potom cukor. Tuhlo to lepšie. Takisto stačí hodinka v mrazničke a potom trošku nechať povoliť a môže sa jesť.
Zeditovala by som aj recept, ale potom by musel ísť na schválenie a by bol zas pridaný ako nový. Takže aspoň takto.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia