Jahodové tiramissu

donnchaa - bez fotkydonnchaa, 1. februára 2013
Jahodové tiramissu
Foto: donnchaa

Receptov na tiramissu je vela, ja som sa inspirovala casopisom Dobre jedlo a nieco som si dotvorila podla seba.

Suroviny

500 g
250 ml
1 ks
4 ks
100 g
250 g
1 väššie balenie (Savoiardi)




Postup

  1. 1

    Uvaríme silnejšiu kávu, ktorú osladíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý krém (asi 20 min, aby žĺtky neboli surové).

  3. 3

    Rozšľaháme mascarpone, pridáme žĺtky a vyšľahanú šľahačku.

  4. 4

    Piškóty namáčame do kávy a ukladáme do pozdĺžnej misy. Na piškóty vrstvíme krém, na krém dáme nakrájané a umyté jadody. Potom opäť uložíme piškóty a krém. Vrchnú vrstvu posypeme kakaom a necháme cez noc v chladničke.

Diskusia k receptu

gordonko
už som sa potešil ,že konečne si spravim tiramisu a ono zasa nič ....to všade musí isť ta káva ???
malusa
Pouzivam mrazene jahody a tam nie je potrebne kavu ani sirup a je to vyborne!
janett
@gordonko - kávu skús nahradiť mandľovým likérom - Amaretom, keď ti tá káva prekáža.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia