Roláda s bielym krémom a jahodami

marto990 - fotkamarto990, 20. júla 2013
Roláda s bielym krémom a jahodami
Foto: marto990

Či už si na biely krém roztopíte pár kúskov bielej čokolády, použijete jednoduchšiu kyslú smotanu, obľúbený tvaroh alebo týchto kombináciu, bude chutiť stále osviežujúco Zobraziť celý popisČi už si na biely krém roztopíte pár kúskov bielej čokolády, použijete jednoduchšiu kyslú smotanu, obľúbený tvaroh alebo týchto kombináciu, bude chutiť stále osviežujúco lahodne.

15
porcií
20 minút
príprava
7-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
1 čl
Biely krém č.1: (viď obrázok)
200 ml
2 PL
200 ml
Biely krém č.2: (original recept)
100 g
200 ml
A samozrejme:
400 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom ručným šľahačom do nadýchanej peny. Tak isto si vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Do žĺtkovej zmesi striedavo zamiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Pracujte opatrne:)

  2. 2

    Na nízky plech vyložený pečiacim papierom vylejeme pripravené cesto a opatrne rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 7-10 minút, cesto by malo mať po upečení sveto zlatú farbu. Rúru sledutje, po 7 minútach nakuknite a poriaľ bude cesto upečené a po skúšobnom nadvihnutí papiera pôjde rolovať, korpus vyberte. Radšej skôr, než neskôr.

  3. 3

    Roládu po vytiahnutí preklopte na čistú utierku, stiahnete z nej papier a zarolujte z dlhšej strany do utierky. Nechajte vychladnúť.

  4. 4

    Môj biely krém je veľmi jednoduchý. Vyšľaháme si smotanu, do kyslej smotany zašľaháme ručne práškový cukor a spojíme smotanu so šľahačkou. Jahody si nakrájame na menšie kúsky. Keď roláda schladne, vybalíme ju z utierky, na jej povrch natrieme krém, poukladáme jahody a opäť zarolujeme. Minimálne na 15 minút šupneme do chladničky. Po vytiahnutí poprášime práškovým cukrom.

  5. 5

    Biely krém z originálneho receptu získaného z časopisu Apetit z júnového čísla 2013 odporúča krém pripravovať deň vopred, kde si roztopíme bielu čokoládu v smotane na šľahanie na miernom plameni za stáleho miešania. Takúto smotanu potom necháme schladiť, aj cez noc v chladničke. Na druhý deň po kvalitnom schladení vyšľaháme tuhý krém ktorý môžeme prípadne dosladiť práškovým cukrom. Ostatný postup s jahodami a rolovaním zostáva rovnaký. Bon Apetit.

Diskusia k receptu

marto990
minimálne, pokiaľ sa roláda dobre schladí v chladničke, cesto prebytočnú vlhkosť vsiakne..a roláda nešla na výstavu, šla do bruška..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia