Cassis likér

pavas - fotkapavas, 8. júna 2010

Suroviny

250 g
150 g
1 byľka
1 KL
250 g
700 ml




Postup

  1. 1

    Ríbezle umyť, odstopkovať a usušiť. Ríbezle, maliny, aníz, mätu, rascu, pozdĺžne rozdelené mandarínky /aj so šupkou/, kandizovaný cukor- naplniť do fľaše a zaliať vodkou. Na chladnom mieste nechať stáť 6 týždňov, potom prefiltrovať a naplniť do karafy.

Diskusia k receptu

pavas
Kndizovaný cukor
Vyznačuje sa extra veľkými kryštálmi cukru, ktoré sú výsledkom procesu pomalej kryštalizácie. Je výborným sladidlom do čaju a kávy, na stole vyzerá veľmi lákavo. Veľmi obľúbený je aj medzi producentmi podomácky vyrobených ovocných likérov. Dá sa zakúpiť v hypermarketoch
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Cassis to je vynikajúci likér.Raz na dovolenke nám ho ponúkol domáci ,raz som si ho doma kúpil v obchode a to teda bol rozdiel.Nemám čerstvú mätu tak čo urobím?
pavas
@oco , skúste pridať trochu sušenej, tá dodá arómu a chuť takiež




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia