
Čerešňová pochúťka
Urobíme si klasické palacinkové cesto, rozmixovaním všetkých ingrediencií necháme si len kvapku oleja na prvú palacinku...

Kuchársky plač
Tak som sa na to tešil, že som tam zabudol niečo pridať. Verím, že hneď uhádnete čo!Ale...

Jarný šalát so syrom
Pomalý, oneskorený príchod jari : šalát so zelenou fazuľkou, hráškom, plátkami mrkvy, paradajky...

Kapustnica s fazuľou mungo a vlašskými orechami
Trochu netradičné spojenie kapusty, fazule mungo a k tomu ešte aj vlašské orechy... ja som to...

Makaronky z Nancy (macarons de Nancy)
Tento recept pochadza z Francuzka je prevzaty z casopisu Gourmand a mnou odskusany a velmi jednoduchy a...

Bravčová panenka so sušeným ovocím
Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť...

Šampiňóny plnené bravčovým mozočkom
Opět jedna z mých improvizací. Sehnala jsem vepřový mozeček, který jsem zatím dělala jen smažený...

Pažítková nátierka
Tato natierka je velmi dobra na desiatu a ranajky a hodi sa ku kazdemu pecivu.

Čučoriedkový tart
Dnes som ra rozhodla napiecť sviežejší koláč, ktorý je aspoň pre mňa pripomienkou, že je...

Roláda dvoch stehien
Rolády, rolády, rolády... Je ich nepreberné množstvo – plnené ovocím, zeleninou, mletým mäsom, vajíčkami, kyslou kapustou,...

Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....

Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch
Okrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia...

Tvarohový nákyp
Tento nakyp sa da jest ako obed, olovrant, vecera. Samostatny nakyp nie je sladky, takze si ho...

Grilovaná cuketa (cukina)
Grilovanú cuketu si pripravíte ľahko a rýchlo. Zdravá pochúťka s trochou kokosového oleja je ideálna pri...

Vianočka s hruškou a syrom Brie
Tento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so...

Dusená hruška s medom
Očistenú hrušku rozkrojíme na polovice. Do nádoby nalejeme vodu s červeným vínom. Dochutíme medom, ...

Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil skvelo...

Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...

Steak z lane s hruškovo-cibuľovou omáčkou
Osolené , okorenené ľanie steaky poopekáme z oboch strán, až chceme ružovšie tak kračšiu dobu, ale...

Paprika v oleji
Papriky v horúcom náleve trochu povaríme. Potom ich ukladáme do predhriatych pohárov. Zalejeme horúcim nálevom...

Hroznová šťava
rhozno oberieme od stopky pretlacime sštavu cez sitko alebo v odšťavovači... dame am cukor a pomaly varime......

Hydinová pečeň po libanonsku
Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.

Fazuľová polievka à la Oldshatterhand
den predtym umytu a namocenu fazulu zalejeme vodou, pridame udene koleno a po pripade aj klobasu,...

Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe
Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný...

Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa
Tento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo...

Tatinkova vianočka
No tak dnes sa rozhodol môj manžel, , že upečie vianočku - prvý krát v živote...

Chrumkavé raňajkové musli
Receptov na raňajkové musli som vyskúšala už neúrekom, no nikdy som so žiadnym nebola spokojná...

Falošné hambáče
U nás doma robím takéto "falošné" hamburgery. Falošné sú preto, že nie sú z hovädzieho...

Nátierka z leča
Tento recept som dostala od svojej kamarátky z Hodruše Hámre, kde som jedla tie najlepšie veci...