Foto: lulyna
Veľmi chutné mäsko, ktoré mám z jednej kuchárskej knihy. Je mäkučké a vhodné aj na slávnostnejšie chvíle. Výhodou je , že sa robí všetko Zobraziť celý popisVeľmi chutné mäsko, ktoré mám z jednej kuchárskej knihy. Je mäkučké a vhodné aj na slávnostnejšie chvíle. Výhodou je , že sa robí všetko naraz.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny, najlepšie je deň dopredu si mäso namarinovať , alebo ho ponechať v marináde aspoň niekoľko hodín. Marinádu si zmiešame , ten citrón v pohode stačí aj jeden. Zvrchu si mäsko narežeme, poriadne ho marinádou polejeme, aby sa lepšie ochutilo
-
2
Na druhý deň si prichystáme zemiaky - umyjeme ich poriadne kefkou a nakrájame na plátky.
-
3
Petržlen si očistíme a nakrájame na štvrťky (ja ho nemám veľmi rada, takže som ho už prestala dávať). Zato hruštičky milujem, takže tie nevynechávam, keď nemám čerstvé, dávam aj zavárané. čerstvé sa len umyjú a nakrájajú na osminky. Všetko si naukladáme do jedného veľkého pekáča a dáme piecť, počas pečenia mäsko prevraciam a polievam šťavou. Na obrázku som ešte nedala hrušky, bola som už nedočkavá
-
4
Zhruba po 90 minútach, môžeme konzumovať, prajem vám dobrú chuť. Výsledok môjho snaženia je naservírovaný hore
Diskusia k receptu