Zdravý mrkváčik (Mrkvový koláčik)

lenkamorvayova - fotkalenkamorvayova, 15. apríla 2014

Tento koláč je ako stvorený pre nadchádzajúce veľkonočné sviatky. Jednoduchý na prípravu, 100% zdravý a chuťovo vynikajúci! Potrebujete skutočne iba pár ingrediencií a jeho Zobraziť celý popisTento koláč je ako stvorený pre nadchádzajúce veľkonočné sviatky. Jednoduchý na prípravu, 100% zdravý a chuťovo vynikajúci! Potrebujete skutočne iba pár ingrediencií a jeho chuť si zamilujete :)

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
280 g
220 ml alebo iný tuk
4 ks
50 g alebo trstinový cukor
2 ČL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Ingrediencie rozdelíme na sypké a tekuté. Začneme sypkými: Do jednej misy nasypeme 280g hladkej špaldovej múky (tento recept sa dá samozrejme robiť aj s obyčajnou hladkou múkou, bielym cukrom, namiesto kokosového oleja tiež môžme použiť slnečnicový alebo olivový. Mne však ide o to, aby bolo mašrktenie zdravé :) )

  2. 2

    K múke pridáme 2 ČL jedlej sódy, 2 ČL prášku do pečiva a mletú škoricu (podľa chuti, ja pridávam 3 ČL) Všetko premiešame. Očistíme a nastrúhame mrkvu, ktorú pridáme k tejto sypkej zmesi a premiešame.

  3. 3

    Teraz prejdeme na tekuté suroviny Vajíčka rozmiešame s 50 g trstinového cukru alebo s medom (medu môžte použiť aj viac, ja dávam 4 PL ), pridáme 220 ml oleja a opäť dôkladne premiešame Teraz postupne primiešavame sypkú zmes, kým nám nevznikne cesto. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech (ja opäť používam kokosový olej a špaldovú múku) a pečieme zhruba 25- 30 minút na 180 stupňoch.

  4. 4

    Podávame s ovocím podľa chuti (ja preferujem jahody a hrozno, ako vidno na obrázku, ale tiež je vynikajúci s banánom), alebo posypaný orechmi či potretý domácim džemom. Tiež, ak máte radi sladšie, neváhajte pokvapkať medom. Výborný je tiež poliaty jogurtom s lyžičkou arašidového masla :) Možností je neúrekom, stačí si len vybrať. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

lenkamorvayova
Práve preto je tam napísané, že môžete použiť akýkoľvek olej
Lebo viem, že to nie je pre každého dostupné
Koláč bude chutiť rovnako, je jedno, aký olej použijete :)
sandraviglasova
však áno, ale zas tam dávať 2 dcl olivového či slnečnicového oleja mi príde veľa :-) ja by som ten olej vypustila, však tá mrkva je dosť šťavnatá :-) a kokosový by som radšej použila na raw koláč alebo guľky :-)
cookienka
píšem prvý krát....lebo tento koláč je úžasný:) síce som dala olivový olej lebo kokosového už nemám toľko...ale nabudúce vyskúšam aj s tým. dakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia