Zdravý mrkváčik (Mrkvový koláčik)

lenkamorvayova - fotkalenkamorvayova, 15. apríla 2014

Tento koláč je ako stvorený pre nadchádzajúce veľkonočné sviatky. Jednoduchý na prípravu, 100% zdravý a chuťovo vynikajúci! Potrebujete skutočne iba pár ingrediencií a jeho chuť si zamilujete :)

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
280 g
220 ml alebo iný tuk
4 ks
50 g alebo trstinový cukor
2 ČL
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie rozdelíme na sypké a tekuté. Začneme sypkými: Do jednej misy nasypeme 280g hladkej špaldovej múky (tento recept sa dá samozrejme robiť aj s obyčajnou hladkou múkou, bielym cukrom, namiesto kokosového oleja tiež môžme použiť slnečnicový alebo olivový. Mne však ide o to, aby bolo mašrktenie zdravé :) )

  2. 2

    K múke pridáme 2 ČL jedlej sódy, 2 ČL prášku do pečiva a mletú škoricu (podľa chuti, ja pridávam 3 ČL) Všetko premiešame. Očistíme a nastrúhame mrkvu, ktorú pridáme k tejto sypkej zmesi a premiešame.

  3. 3

    Teraz prejdeme na tekuté suroviny Vajíčka rozmiešame s 50 g trstinového cukru alebo s medom (medu môžte použiť aj viac, ja dávam 4 PL ), pridáme 220 ml oleja a opäť dôkladne premiešame Teraz postupne primiešavame sypkú zmes, kým nám nevznikne cesto. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech (ja opäť používam kokosový olej a špaldovú múku) a pečieme zhruba 25- 30 minút na 180 stupňoch.

  4. 4

    Podávame s ovocím podľa chuti (ja preferujem jahody a hrozno, ako vidno na obrázku, ale tiež je vynikajúci s banánom), alebo posypaný orechmi či potretý domácim džemom. Tiež, ak máte radi sladšie, neváhajte pokvapkať medom. Výborný je tiež poliaty jogurtom s lyžičkou arašidového masla :) Možností je neúrekom, stačí si len vybrať. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Práve preto je tam napísané, že môžete použiť akýkoľvek olej
Lebo viem, že to nie je pre každého dostupné
Koláč bude chutiť rovnako, je jedno, aký olej použijete :)
však áno, ale zas tam dávať 2 dcl olivového či slnečnicového oleja mi príde veľa :-) ja by som ten olej vypustila, však tá mrkva je dosť šťavnatá :-) a kokosový by som radšej použila na raw koláč alebo guľky :-)