Teplý zeleninový šalát fotorecept
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 4. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a paštrnák osobitne uvaríme v slanej vode. Zelenina by mala byť polomäkká. Po dovarení schladíme v studenej vode. Mrkvu a paštrnák nakrájame na polmesiačiky. Romanecso okrájame na malé ružičky a rovnako ako mrkvu a paštrnák uvaríme v slanej vode a po dovarení schladíme.- 2
Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 210 °C na jednu hodinu. Po dopečení necháme vychladnúť, olúpeme ju a nakrájame na kocky. Krúpy uvaríme domäkka v mierne slanej vode, približne 20 minút. Granátové jablko prekrojíme na polovicu a opatrne z neho vyberieme plody.- 3
Pred podávaním prehrejeme zeleninu okrem cvikly na olivovom oleji, primiešame uvarené krúpy a granátové jablko a tesne pred podávaním do šalátu zamiešame čerstvý baby špenát a dozdobíme pečenou cviklou. Dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu