Jablkový koláč s vlašskými orechmi

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009
45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
75 g
100 g
50 g
1 kg
100 g
50 g
20 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  2. 2

    Polovicu cesta vyvaľkáme a položíme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme 10 minút v predhriatej rúre.

  3. 3

    Jablká olúpeme, rozštvrtíme a štvrtinu z nich pokrájame na plátky. Polovicu masla roztopíme, pridáme citrónovú kôru, rozštvrtené jablká, hrozienka a spolu dusíme 7 minút.

  4. 4

    Zvyšné maslo roztopíme, necháme ho krátko speniť, pridáme rum, vychladenú jablkovú masu a plátky jabĺk. Plnku dáme na predpečené cesto.

  5. 5

    Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, pokrájame na 1,5 cm široké pásy, ktoré poukladáme krížom na plnku. Navrch dáme polovicu orechov a pečieme v rúre vyhriatej na 180 oC asi 25 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu