na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 2
Polovicu cesta vyvaľkáme a položíme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme 10 minút v predhriatej rúre.
- 3
Jablká olúpeme, rozštvrtíme a štvrtinu z nich pokrájame na plátky. Polovicu masla roztopíme, pridáme citrónovú kôru, rozštvrtené jablká, hrozienka a spolu dusíme 7 minút.
- 4
Zvyšné maslo roztopíme, necháme ho krátko speniť, pridáme rum, vychladenú jablkovú masu a plátky jabĺk. Plnku dáme na predpečené cesto.
- 5
Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, pokrájame na 1,5 cm široké pásy, ktoré poukladáme krížom na plnku. Navrch dáme polovicu orechov a pečieme v rúre vyhriatej na 180 oC asi 25 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu