Krémová polievka z brokolice a rajčín fotorecept
Foto: kukulienka71
Trocha nevýraznú brokolicu som ozvláštnila kyslastými rajčinami a vo finále aj kúskom Gorgonzoly
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na varenie polievky používam len ružice brokolice, pridávam aj cibuľu vcelku hneď na začiatku varenia. Zalejem vodou len tak, aby boli suroviny skoro ponorené, osolím a varím na miernom ohni. Keď bola brokolica skoro uvarená, pridala som pokrájané a olúpané rajčiny a sušenú bazalku
-
2
Varila som ešte pár minút, do zmäknutia surovín. Ak nepoužijem vývar, viac vynikne chuť hlavných surovín. Priliala som trochu olivového oleja a polievku som rozmixovala ponorným mixérom. Keď už nebola vriaca, pridala som kúsok Gorgonzoly a rozmiešala som ho v nej do úplného rozpustenia. Syr dodal polievke ešte lepšiu chuť. Pridala som už len pár kvapiek citrónovej šťavy, ak sú rajčiny moc kyslé, ani nebude treba.
-
3
Polievka je dostatočne sýta, mne sa tam už nežiadala žiadna vložka. Pochutili sme si na nej v tejto horúčave až poobede, na obed sme mali zeleninový šalát s pečenými zemiakmi. Myslím, že v studenom stave bude veľmi osviežujúca, zajtra sa dozviem:-)
Diskusia k receptu