Krémová zeleninová polievka (s paradajkami a kyslou smotanou)
Foto: lyali
Inšpirovala som sa receptom zo švajčiarskej kuchárskej knižôčky, ktorú som dostala kedysi od mojej sestry svetobežníčky, keď jej domovom bolo dočasne Švajčiarsko.
porcie
príprava
Suroviny
400 g, mäsité |
|
1 ks , stredne veľká |
|
1 ks, väčšia |
|
1 ks, väčší |
|
2 PL |
|
|
|
1 PL |
|
1,2 l |
|
|
|
1-2 - strúčiky |
|
150g |
|
1 KL |
|
|
Postup
-
1
Paradajky olúpame.
-
2
Pokrájame na štvrtky.
-
3
Zbavíme semienok.
-
4
Pokrájame na malé kocky.
- 5
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno Očistenú mrkvu postrúhame nahrubo. Očistený zemiak pokrájame na malé kocky.
- 6
Na olivovom oleji krátko orestujeme cibuľu spolu s petržlenovou vňaťou.
- 7
Pridáme paradajky, paradajkový pretlak, mrkvu, zemiak. Okoreníme pletým bielym korením. Pridáme pretlačený cesnak. Dusíme až do zmäknutia, pričom podlievame vývarom.
- 8
Dolejeme prípadným zvyšným vývarom, necháme prejsť varom a odložíme zo sporáka. Pridáme kyslú smotanu a rozmixujeme ponorným mixérom.
- 9
Dochutíme medom. Dosolíme a dokoreníme.
- 10
Podávame s voňavými opečenými kolieskami rožkov (na masle a pretlačenom cesnaku).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu