Túto polievku varíme u nás na štedrý deň a ked mám šťavu z kyslej kapusty tak aj cez rok ale väčšinou v zimných mesiacoch.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prebratú fazuľu si namočím na noc do misky. Na druhý deň zlejem vodu a dolejem čistú. Dám si ju variť do väčšieho hrnca, ked je fazuľa uvarená, dolejem zase trochu vody a postupne pridávam asi dve hrste kyslej kapusty, polovičku šťavy z kyslej kapusty, čierne korenie, prelisované stručiky cesnaku a nakoniec sol. Toto všetko povaríme ešte asi pol hodinku. potom si urobím zátrepku. Do zvyšnej štavy čiže rôsolu rozhabarkujem asi 2 lyžice hladkej múky a vlejem do polievky, necháme prevrieť a pripravíme si zaprážku. Na oleji si spením cibuľku, pridám muku a červenú papriku a vlejem do polievky. Nechám chvíľku prevrieť a už len ochutnávam, ak treba pridám ešte rôsol, to je tá šťava z kyslej kapusty, poprípade dosolím a ovegetím.
- 2
Ako som už spomínala táto polievočka je neodmysliteľnou súčasťou nášho štedrovečerného stola. Papáme ju s belišmi, ktoré som už na Varechu uložila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu