Kopaničiarska hubová polievka
Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 27. januára 2014
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 27. januára 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na kocky nakrájané očistené zemiaky vložíme do studeného vývaru, pridáme bobkový list, korenie a soľ a varíme približne 15 minút.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji dozlata a zasypeme hladkou múkou. Restujeme, kým nevznikne svetlá zápražka, ktorú mimo ohňa zalejeme mliekom a šľaháme, aby sa nevytvorili hrčky. Vylejeme do hrnca, v ktorom sú uvarené zemiaky vo vývare, a spolu varíme ešte 20 minút za občasného miešania.
- 3
Zmes očistených húb ores-tujeme na masle a vložíme do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu