Kopaničiarska hubová polievka

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 27. januára 2014
Kopaničiarska hubová polievka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g
300 g
1 l
2 ks
1 PL
1 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Na kocky nakrájané očistené zemiaky vložíme do studeného vývaru, pridáme bobkový list, korenie a soľ a varíme približne 15 minút.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji dozlata a zasypeme hladkou múkou. Restujeme, kým nevznikne svetlá zápražka, ktorú mimo ohňa zalejeme mliekom a šľaháme, aby sa nevytvorili hrčky. Vylejeme do hrnca, v ktorom sú uvarené zemiaky vo vývare, a spolu varíme ešte 20 minút za občasného miešania.

  3. 3

    Zmes očistených húb ores-tujeme na masle a vložíme do polievky.

Diskusia k receptu

seaton
výborná polievočka s hubami vždy dobré padne
megdesign
:D Tie dve huby na kraji taniera/klobuka vyzeraju ako dvaja "hlemizdi", taky ti slizkí.... :D
margaretka28
ja som tiež pozerala, že čo to je :-)) až potom ma napadlo, že asi huby, no moc tá dekorácia asi nevyšla :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia