
Arabský šalát
Na českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa...

Knedľa parená-celiatická
Knedľu pre celiatikov som sa snažila urobiť lebo v obchodoch ju nedostať kúpiť iba sem tam v...

Solivarská mačanka
Čítala som tu jeden recept na mačanku, ale ja ju robím trocha ináč... možno Vám zachutí...

Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou
Vynikajúca príloha, alebo chuťovka z kysnutého cesta ;-P

Kuracie drobky s omáčkou
Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme...

Restovaná zelenina ako raňajky na vidličku
Od základnej školy som mal šťastie na vynikajúcich učiteľov, až po profesorov na brnenskej technike....

Zemiakový šalát
Receptov na zemiakový šalát je na internete veľa, ale taký aký robievam ja, tu ešte...

Šalát s granátovým jablkom a avokádom
Trocha tu naruším reťazec lákavých múčnikov ľahším exotickým šalátom plným antioxidantov.

Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím
Teď jsem v jednom komentáři psal, že budu vyhnán z domu vysavačem a leštěnkou a přitom...

Zemiaková pasta v lístkovom ceste
zemiaky, kompere, bandurky, grule, krumple, kromple, švábka, erteple...

Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo...

Bulgur so špenátom a cesnakom
Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu...

Egyptské štvorfarebné znojemské...
Ktosi tu toť nariekal, že je tu teraz málo nepolievkových receptov. Tak toť: Recept je hlavne...

Marinovaná červená paprika
Takto nakladana paprika je vyborna k roznym zeleninovym salatom, syrom, na oblozene chlebiky, na...

Čínské bochánky
Recept je hodně, hodně starý, z jedné, ještě socialisticé knížečky receptů. Jsou to...

Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a...

Domáci chlieb
Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.

Majonéza a tatarka z vařených vajec
Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a...

Králik na slivkách so žemľovou knedľou
Občas mám možnosť kúpiť králika z domáceho chovu od známeho. A keďže veľmi rada skúšam nové kombinácie a chute, tentoraz som pripravila králika inak ako zvyčajne - na slivkách, s červeným vínom a žemľovou knedľou, ktorú mám veľmi rada....

Špargľový krém s kuracím mäsom
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je...

Placky zo zemiakovej kaše
Tieto placôčky robím, keď máme prílohu zemiakovú kašu ( zámerne urobím viac), aby sme mali...

Sušené paradajky naložené v oleji
Sušené paradajky v oleji som si obľúbil a, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, ...

Nakladaný karfiol s mrkvou a čili papričkami
Inšpirácia z mexickej kuchárky. Píšu tam, že v chladničke vydrží aj dva týždne.

Domáce cesto na cestoviny
Či už rezance do polievky, široké rezance či fliačky – na domáce cestoviny nedáme dopustiť...

Lokšovníky
Moja maminka robí najlepšie lokše na svete, má na to v letnej kuchyni skvelý sporák...

Zaváraná tekvica
Tekvicu pokrájame na malé kocky a povaríme v okyslenej vode 10 minút. Horúcu precedíme a vložíme...

Kráľovská studená omáčka
Táto studená omáčka sa podáva v Libanone ako príloha k rôzne upraveným mäsám, ku krevetám, ...