Pečená zeleninka - príloha

srnkas - bez fotkysrnkas, 3. júna 2014
Pečená zeleninka - príloha
Foto: srnkas

Veľmi jednoduchý recept. Robievam jeho variácie, podľa dostupnej zeleninky a byliniek. Smelo do toho, treba si vybrať, kto má čo rád. Toto prevedenie má Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý recept. Robievam jeho variácie, podľa dostupnej zeleninky a byliniek. Smelo do toho, treba si vybrať, kto má čo rád. Toto prevedenie má sladšiu chuť a predsa málo kalórií. Cez víkend mi kamarát Patrick doniesol čerstvú špargľu. Samotnú ju veľmi nemusím, tak som ju sem schovala :) Výborné k pečenému mäsku, alebo aj samotné. Vždy takúto zapekanú zeleninu dochutim čímkoľvek, čo mám. Už som raz dala aj korenie na divinu, je tam výraznejší rozmarín, no a čo :)

3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 - 3 ks
2 - 3 ks
1 ks
5 - 6 ks
3 - 4 strúčiky
2 čl
2 čl




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninku si očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám rada na tyčinky z paštrnáku a batatov, a polmesiačiky z cibuľky, a cenaky dnu hodím celé. špargľu len tak na polovicu. Očestenú zeleninu rovno hodíme na pekáč, okoreníme všetkým čo je v zozname, rukami premiešame, a pridáme aj olej. Buď ochutený, alebo aký má kto k dispozícii. Na záver som hodila pre vôňu aj tymián. Podliala som deckom vodičky a zakryla alobalom.

    Pečená zeleninka - príloha - obrázok 1
  2. 2

    Pečie sa to veľmi rýchlo, určite poznáte paštrnák, bataty, a špargličku, veľa času nepotrebujú a sú mäkké. Cca 35 min na 210 stupňov. Samozrejme, kto chce pripiecť, môže odkryť a dopiecť do zlatova. Niekedy, keď mám taký diétnejší deň, jem túto zeleninku samotnú, aj bez mäska.

Diskusia k receptu

denyany
Pekne si to skombinovala! Robievam síce bez batatov, ale s mrkvou a paprikou. Je to ozaj dobrota a ani mäso k tomu netreba.:-)
srnkas
Dakujem pekne. Ano ;) chystam aj inu verziu s mrkvou, zemiakmi, baklazanikom... len ked som bola pahltna, mrkvu som nedala, ona trva dlhsie upiect ;)))
lethe
nevidím tam soľ - tú tam nedávaš, len tie korenia ?
srnkas
Ano len tie korenia. Ta gyros zmes je dost slana. Aj moj olej je dochuteny tak, ze neziada sa mi. Ale treba asi dosolit, ak zvolis ine korenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia