Foto: elisticka
Knedľu pre celiatikov som sa snažila urobiť lebo v obchodoch ju nedostať kúpiť iba sem tam v zdravej výžive.celkom sa mi vydarila aj chuťovo Zobraziť celý popisKnedľu pre celiatikov som sa snažila urobiť lebo v obchodoch ju nedostať kúpiť iba sem tam v zdravej výžive.celkom sa mi vydarila aj chuťovo je výborná tak si ju môzu naši bezlepkári vyskúšať:-)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si potrebné suroviny na knedlu a ešte som pridala múku Mantler ktorú som nenafotila ale ju už poznáte
-
2
do misky masypeme múky pridáme soľ,vajce a olej a do vlažnej vody dáme cukor a kvasnice a necháme vykysnúť kvások
-
3
ktorý vylejeme do misky a varechou vymiešame cesto
-
4
potom preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme ešte ručne
-
5
vypracované cesto rozdelíme na 4 diely vytvoríme si tvar aké chceme mať knedle a prikryjeme vlhkou uterkou .necháme vykysnúť 50 minút
-
6
po 50 minútach preložíme na pomastene naparovacie krídelko prykryjeme a necháme pariť 20 minút.vyskúšala som aj špajdlou či je aj vo vnútri dobre urobená môžete pariť na dvoch parakoch ako ja podla toho napišem aj čas
-
7
vyberieme na tanier a potrieme olejom
-
8
pre porovnanie som urobila obrázok ako sa pekne zváčšila pri naparovaní
-
9
knedlu som nechala trocha vychladnúť a pokrájala na plátky.môžeme ju podávať ku gulášu ale ako som dala ja s dusenou kapustou a duseným kuracím stehienkom.dobrú chuť prajem:-))
a potom nabuduce vyskusam zase tu tvoju:)))
a suhlasim s @dobizu , sme privilegovani na skusanie vstekych tych super receptov:)