
Paradajkové pyré s cesnakom na pizzu, do omáčok
Paradajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza...

Špaldové halušky
Suroviny dobre vymiešame a cesto necháme odpočinúť, kým slaná voda na varenie halušiek nezačne vrieť...

Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip
Túto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore sa...

Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...

Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....

Zemiaková knedľa bez lepku
Zemiaková knedľa bez lepku je výbornou prílohou k tradičným jedlám, ako napríklad vepřo-knedlo-zelo. Chutiť vám bude aj s rôznymi druhmi mäsa na šťave....

Moje prvé kvašáky od Eriky
Dostala som krásne uhorky a rozhodla som sa, že spravím kvašáky. Ešte nikdy predtým som...

Krupicové halušky do polievky
Nadýchané ako obláčik, jemné a lahodné - také veľké halušky by mali plávať v polievke ako...

Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...

Brokolicová omáčka so smotanou
Brokolicu pokrájame na kocky a s cibuľou nakrájanou najemno, strúhanou mrkvou a hladkou múkou osmažíme na masle....

Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....

Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...

Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...

Celozrnný rýchly chlieb z domácej pekárničky
Potrebovala som držať dietu proti prekysleniu organizmu a tak som sa vyhýbala aj jedlám , ktoré...

Čajové vajcia
Recept pre milovníkov čínskej kuchyne a všetkých, ktorí obľubujú netradičné chute a vône :)

Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty
Když je léto, plno skvěle chutnající zeleniny, je třeba připravit si zásoby na zimu...

Viedenská cibuľa
Cibuľu nakrájame natenko, obalíme v polohrubej múke a opečieme na oleji ako hranolčeky.

Kelový prívarok z čínskej kapusty – Celer nappa cabbage
Nedokážem určiť časovú hranicu, kedy som sa do kelu doslova zamiloval. Citovo, hlboko subjektívne,...

Rustikálny chlieb s čiernymi olivami a žitným kváskom
Milujem čierne olivy, mohla vy som ich jesť v akomkoľvek množstve, ale môj muž nie...

Prívarok z kyslej kapusty (vegan)
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové...

Špenátový prívarok
Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno. Rozpustíme špenát, zalejeme 400 ml smotany. Ochutíme soľou,...

Syrové guličky do polievky
Syr si nastrúhame na jemno- na tom strúhadle čo strúhame mrkvu.