Plnený patizón fotorecept

teniska - fotkateniska, 14. mája 2014
Plnený patizón (fotorecept)
Foto: teniska

Plnený a zapekaný patizón čerstvou zeleninkou a syrom.

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si vyhrievať rúru na 180°C. Patizónu zrežeme čapičku a vydlabeme vnútro. Vnútro vyhodíme, patizón z vnútra aj vonka potrieme olivovým olejom, uzavrieme čapičkou, obalíme celý do alobalu a dáme piecť do rúry na cca 30 min.

  2. 2

    Kým sa pečie ideme na plnku - dáme do misky 1-2PL syrovej nátierky podľa chuti, nakrájame na drobnúčko cuketku, paradajky, papriku, zmiešame a posypeme korením.

    Plnený patizón (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 30min vyberieme patizónik, naplníme ho zmesou a odkrytý dáme aj s čiapočkou piecť na ďalších 30 min do rúry.

    Plnený patizón (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Neodhadla som množstvo plnky, to čo mi ostalo som na 1ČL olivového oleja šupla na panvicu, podusila, odkryla a dala som tam 1 vajce ochutené chilli korením - bolo z toho také kvázi lečo :)

    Plnený patizón (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: