Cviklový šalát s pomarančom fotorecept
Foto: kecemis
Ľahký šalát vhodný ako príloha alebo ľahká večera. Inšpirované z Trisha Yearwood z TV.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Dal som si zohriat ruru na 200 stupnov. Cviklu som pofrkal olivovym olejom. Zabalil do alobalu a dal som do rury piect. Podla velkosti. Ja som piekol asi hodinu. Kym som mal cviklu v rure, ocistil som cibulu a nakrajal na drobno. Dal som ju do misky, pridal dve lyzicky oleja a dobre premiesal. Z alobalu som si spravil mensiu nadobu a tam som dal naolejovanu cibulu. Cviklu som vybral z rury asi 25 minut pred koncom a pridal som k nej cibulu. Vratil som do rury a piekol som dalsich 30 minut.
-
2
Asi po hodine, cviklu som vyskusal vidlickov cviklu. Kedze bola makka, bolo hotovo. Po 25 minutach uz bola aj cibula, bola ciastocne skaramelizovana. Cibulu som dal do misky a cviklu som nehal este v alobale asi 8 - 10 minut trochu vychladnut.
-
3
Pracovnu dosku som si dal foliu a osupanu cviklu som narkajal na kocky asi 1.5 cm velke. Kazdy podla svojej chuti. A pridal som do misky ku cibuli.
-
4
Nozikom som osupal pomarance a pokrajal priblizne na rovnako veke kusky ako cviklu.
-
5
Pripravil som si dressing. Zmiesal som spolu balzamikovy ocot, Cukor, horcicu, sol a korenie a 1/4 pohara olivoveho oleja. Dobre som premiesal a pridal do misky s nakrajanou cviklou, pomarancom a cibulou.
-
6
Dobre som premiesal a dal na 20 minut do chladnicky.
-
7
Pred podavanim som posypal listkami spenatu. Da sa pouzit aj nieco ine, napr. rukola. A nakoniec som pridal nasekane vlasske orechy.
Paci sa mi tvoj recept, raz vyskusam, lebo ja v poslednom case robim vsetko narychlo a jednoducho, nech som hotova "raz dva" Posielam podrav k vam na sever.
Urcite pride aj na nas stôl - cvikle sa u nas dobre dari.
Vsetko dobre Mirko a vela tvojich dalsich inspiracnych salatikov prosim...
Pozdravujem aj vychodne a samozrejme zapadne pobrezie nasho kontinentu. Vy ste na tom podobne ako my, akorat ze u nas to bude trosku dlhsie trvat, kym sa vratime do normal. Ale kedze sa teploty umudrili, zajtra idem znova na lyze. Treba si to uzit co najviac, pokial sa da. @honestka , mila Hanka tesima ze ta zaujal moj recept. Ty vies, ze si chcem uzit weekend ako sa da najlepsie, pretoze takychto nie je vela. Takze zajtra idem do kananaskis so synom na lyze.
@Afataga ano skusal som to so surovou cibulou, ale tato verzia mi pasuje lepsie. Ale ako vzdy, moje recepty davam ako zakladnu inspiraciu. So surovou cibulou totiz mi to pripadalo tak trochu surove. A tento salat povazujem z "jemny". Viac mi to chuti s karamelizovanou cibulov. A kedze som clovek snaziaci sa vsetko zjednodusit, pouzil som ruru na opecenie cibule. Tym som sa vyhol povinosti stat pri sporaku a mieseat tu cibulu.
@Olinecka som rad ze som so svojim receptom zaujal. Potesenie bude na mojej strane ak vyskusas/ A ver mi stoji za to.
Mila @Cesminaz Ak povie kucharka tvojich kvalit, ze sa ju recept zaujal, co viac dodat. Radost a hrdost.
Dakujem Vam vsetkym, spravili ste moj den krajsim.
zjedol sa jak nič, ale zaujal ma aj tento Tvoj s cviklou, no najmä tá karamelizovaná cibuľa. Surová cibuľa je práve to, čo ma na tých šalátoch odpudzuje, pretože v miestnosti môže byť 5 druhov jedál, ale všetci cítia len tú cibuľu. Takže dík za tip.
Dakujem za pristavenie sa.
@Mariannka samozrejme ze sa nic nestane. Kludne priprav cviklu varenim. Niekedy ju varim a potom ju osupanu a nakrajanu ju dam este na panvicu troche osmahnut. V tomto pripade by som pouzil nejaky orechovy olej, pripadne sezamovy olej. Zalezi ci by som ju posypaval orechami alebo sezamom. My ju radsej pecenu, ale toto je len inspiracia. Som rad ze si sa pristavila a budem este radsej ak vyskusas.
@monty dakujem.
@buchtabuchta dakujem za nahliadnutie a odhodlanie vyskusat.