Tvarohové žemličky s cibuľou fotorecept

boise - fotkaboise, 2. mája 2014
Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept)
Foto: boise

Výborné k polievkam, alebo na večeru.

8
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
300 g
1 ČL
1 ČL
1 bal.
50 g
1 ks
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jednu väčšiu cibuľu, alebo dve menšie (4 maličké, 8 úplne krpatých atď) pokrájame na drobno a opražíme do zlatista na oleji.

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky nasypeme múku, pridáme tvaroh, maslo, soľ, cukor, prášok do pečiva a vychladnutú (aby sme predišli popáleninám tretieho stupňa) opraženú cibuľu (aj s olejom).

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na linke odpočívať cca 30 minút. Človeku sa až veriť nechce že tam nejde žiadna voda alebo čokoľvek tekuté. Hoci cesto nevyzerá dôveryhodne, nedajte sa odradiť. (Ak máte predsa len málo mokrý tvaroh, tak kľudne pridajte pár lyžíc vody).

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme guličky, ktoré jemne pritlačíme rukou (ale teda jemne, nerobíme palacinky). Na vrchu ich narežeme, potrieme mliekom a posypeme sezamovými semiačkami.

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov do zlatova (cca 20-30 minút). Vôňa z pečenia naplní celý byt a dokonale vyhladuje aj tých najväčších odporcov tvarohu (mám otestované).

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme vychladnúť a vychutnávame jedinečnú chuť tvarohu s cibuľkou :) Dobrú chuť!

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pagáče s tvarohom a cibuľkou už u nás boli, žemličky podľa tohto receptu sú ešte sýtejšie. Vôňa pri pečení skutočne presvedčí každého. Sú vláčne a veľmi chutné, ďakujem za recept.


2x haji, radost
s praženou cibuľou pečiem pečivo aj chlieb dosť často, s tvarohom som ešte neskúšala a ani s PDP, ako rýchlovka zaujímavé, aj pekné ich máš
@boise sú perfektné! Pokombinovala som múky (špaldová hladká, celozrnná špaldová krupica a pšenová múka) a cibuľu opražila na kačacej masti. Sú naozaj skvelé a rýchlo hotové. Veľká vďaka za recept, určite sa stane jednou zo stálic na našom pečivovom stole

1x radost